To je to što me zanima!

Austrijanci okupili predstavnike Zapadnog Balkana, Srbija i Kosovo napokon za istim stolom

S obzirom na kritična događanja na Zapadnom Balkanu u pozadini kojega stoji agresorski rat Rusije, ova radionica se smatra doprinosom neutralne Austrije pri međusobnom razumijevanju i uvažavanju zemalja iz regije
Vidi originalni članak

Na poziv Ministarstva obrane Republike Austrije sljedeći tjedan će se u gradiću Reichenau na Raxu okupiti više od stotinu predstavnika iz 20 različitih nacija na četverodnevnoj radionici ‘’Ključna uloga za mladu generacija u konsolidaciji jugoistočne Europe". Tradicionalnom programu ‘’Partnership for Peace’’ koji je započeo od 1999. godine, prisustvovati će nadolazeće političke nade iz Albanije, BiH, Grčke, Srbije, Kosova, Crne Gore, Makedonije i Turske. Sudionici promoviraju i dijele prije svega humane vrijednosti, slažu se kako je ljudsko biće od primarne važnosti bez obzira na etničku skupinu, vjeru ili državu kojoj pripada.  

OBAVJEŠTAJNE AFERE Knjiga o austrijskoj tajnoj službi otkriva priču nalik na Hrvatsku: Kadrovira se po političkoj liniji

U cilju austrijskih organizatora Uprave za sigurnosnu politiku i Nacionalne vojne akademije je podrška kod unapređenja sigurnosne politike i procesa rješavanja sukoba u regiji. Jedan od načina da se to i postigne, prema mišljenju radne grupe za Balkan pri austrijskom Ministarstvu obrane, je čišćenje novih liderskih generacija od nasljeđa korumpiranih političara koji koriste već instrumentalizirani etnonacionalizam za stvaranje nestabilnosti.  

Funkcioniranje vladavine prava, jednake mogućnosti bez nepotizma, procvat gospodarstva, adekvatne mogućnosti zapošljavanja, funkcionalan zdravstveni sustav te moderna obrazovna struktura su pitanja budućnosti . Svrha ove radionice je također osvijestiti važnost utjecaja politička zbivanja među mladima u jugoistočnoj Europi, a posebno posljedice gubitka kapaciteta kroz iseljavanje visokokvalificiranih mladih građana. 

PROBLEMI I S PLINOM Austrijski kancelar strahuje od nuklearne prijetnje: Bojim se da će se rat širiti na srednju Europu

S obzirom na kritična događanja na Zapadnom Balkanu u pozadini kojega stoji agresorski rat Rusije, ova radionica se smatra doprinosom neutralne Austrije pri međusobnom razumijevanju i uvažavanju zemalja iz regije.  Ovo je po prvi nakon niza godina da će u programu partnerstva za mir sudjelovati predstavnici Kosova i Srbije.  

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ping-pong 03.05.2022.

    "Sudionici promoviraju i dijele prije svega humane vrijednosti, slažu se kako je ljudsko biće od primarne važnosti bez obzira na etničku skupinu, vjeru ili državu kojoj pripada." Srbi tu recenicu upotrebljavaju uvijek poslije svake agresije , kad sebe trebaju obraniti, prije svakog sudenja za genocid koji su pocinili. 

  • Dalibor0704 02.05.2022.

    Za ovakva okupljanja, da bi duže trajala, predlažem švedski stol. Ostali bi na okupu danima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare