To je to što me zanima!

Austrijanci zabranili ustaške šahovnice s 1. bijelim poljem

Prvi je veliko slovo U unutar kojega se može vidjeti šahovnica s prvim bijelim poljem na srebrnoj granati, a drugi zabranjeni ustaški simbol je šahovnica s prvi bijelim slovom iznad koje se nalazi slovo U.
Vidi originalni članak

Austrijsko Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je uredbu kojom se zabranjuju islamistički i nacionalistički simboli. Na popisu se nalazi 13 simbola među kojima su i simboli Muslimanskog bratstva, Hamasa, dijela Hezbollaha, turskih Sivih vukova, kurdske PKK, ali i ustaški simbol.

Prvi je veliko slovo U unutar kojega se može vidjeti šahovnica s prvim bijelim poljem na srebrnoj granati, a drugi zabranjeni ustaški simbol je šahovnica s prvi bijelim slovom iznad koje se nalazi slovo U. Austrijanci su te ustaške simbole zabranili i sa znakovljem Hamasa i Hezbolaha.

Zabrana stupa na snagu 1. ožujka ove godine. Prekršitelje će se kažnjavati kaznom do 4000 eura, što je 29.800 kuna, odnosno 10.000 eura za one koji prekršaj ponove.

 

Idi na 24sata

Komentari 246

  • statebriga1312 13.02.2019.

    Zato se Hrvati nicega ne srame... "Hrvati su najhrabriji narod na svijetu, ali ne zato sta se nicega ne plase nego zato sta se nicega ne srame!" Jovan Dučić

  • 12.02.2019.

    Koliko vidim u poveznici na austrijski MUP, ima tamo i nekakva petokraka zabranjena.

  • Alt right 12.02.2019.

    Lažne vijesti 24 sata. Zabranjeni su simboli sa slovom U, a ne šahovnica s prvim bijelim poljem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare