To je to što me zanima!

Eksplozija autobombe: Troje mrtvih i 40 ranjenih u napadu

Premijer Binali Yildirim, govoreći uživo na televiziji iz Ankare, potvrdio je da je došlo do napada na policijsku postaju u Vanu, ali nije ulazio u detalje
Vidi originalni članak

Tri su osobe ubijene, a 40 je ranjeno u napadu autobombom koji su kurdski pobunjenici izveli u gradu Vanu na istoku Turske, objavili su dužnosnici.

Meta napada bila je policijska postaja u središtu grada blizu granice s Iranom, rekao je zamjenik guvernera Mehmet Parlak.

Za napad je optužio "regionalnu terorističku skupinu", kako Ankara naziva Radničku stranku Kurdistana (PKK).

Kurdski militanti često autobombama napadaju policijske postaje i druge ispostave sigurnosnih snaga.

Jugoistočni dio Turske, pretežno naseljen Kurdima, preplavljen je nasiljem otkad je u srpnju prošle godine propalo primirje između vlade u Ankari i PKK-a sklopljeno prije dvije i pol godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Onaj-tamo 18.08.2016.

    Bice da su kurdski pobunjenici opet ostavili osobne iskaznice na licu mjesta, jer kako bi turska vlada drugacije znala 5 minuta nakon napada, da su to bili bas oni....

  • siroce777 18.08.2016.

    bit će rata ubrzo u turskoj,erdoganu se vraća sa kamatama

  • homo homini lupus est 18.08.2016.

    Turska je na korak od građanskog rata...Kurdi protiv Turaka, sekularisti protiv fundamentalista, rat u Siriji koji se neda okončati, terorizam koji se ne može spriječiti,divlji Erdogan koji vodi svoju politiku...neka Bog pomogne Europi ako se migracijski val prelije iz Turske prema zapadu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare