To je to što me zanima!

Autonomna ženska kuća: Što je MUP učinio da spasi ženu?

Autonomna ženska kuća zahtjeva hitnu i detaljnu istragu suodgovornih u MUP-u za dvostruko ubojstvo u Graboštanima jer je ubojica bio prijavljivan policiji za nasilje
Vidi originalni članak

Nakon stravičnog dvostrukog ubojstva u Graboštanima kraj Hrvatske Kostajnice, Autonomna ženska kuća zahtjeva hitnu i detaljnu istragu suodgovornih. Smatraju, naime, da su to nadređeni u Ravnateljstvu policije, gdje je ubojica bio zaposlen i traže "najstrožu sankciju".

Podsjetimo, policajac Mario Slabinjac (40) je u utorak navečer presreo automobil kojim je upravljao 45-godišnji Ivica Hajduković, a u njemu je bila Marijeva bivša supruga Blaženka Slabinjac, njezine dvije kćeri te Ivičin 17-godišnji sin. Slabinjac iz prtljažnika automobila izvadio automatsku pušku te u vozilo ispalio više hitaca. Od zadobivenih ozljeda Blaženka i Ivica su preminuli na mjestu. Djeca nisu ozlijeđena.

Ubojstvo je počinjeno ilegalnim oružjem jer je službeno vatreno oružje oduzeto zaposleniku policije koji je zbog problema u obitelji već stegovno odgovarao

- Ubojstvo je počinjeno ilegalnim oružjem jer je službeno vatreno oružje oduzeto zaposleniku policije koji je zbog problema u obitelji već stegovno odgovarao - izjavio je u Zagrebu ravnatelj policije Vladimir Dominić.

Doznajemo kako je Blaženka supruga napustila zbog dugogodišnjeg nasilja, a više puta je intervenirala i policija. Slabinjca je čekala i kazna zatvora od 15 mjeseci zbog nasilja u obitelji. MUP mu nije mogao dati otkaz bez pravomoćne presude, pa je bio na godišnjem.

Autonomna ženska kuća pita Ravnateljstvo policije MUP-a koje su mjere poduzete nakon intervencije specijalne policije, je li ubojica sankcioniran - stegovno, kao službena osoba, i kazneno zbog nasilja i prijetnji ubojstvom, te zašto institucije države ne primjenjuju zakone redovito i dosljedno kako bi zaštitili žrtve od nasilja i prevenirali ubojstva?

Ocijenivši da državne institucije bagateliziraju nasilje nad ženama i djecom i ne smatraju ga ozbiljnim društvenim problemom, ta organizacija zahtijeva najstrožu sankciju za nadređene koji su svojim nečinjenjem pridonijeli dvostrukom ubojstvu te činjenici da je troje malodobne djece ostalo bez majke i oca.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • RioDeJaneiro 14.06.2013.

    Dragi komentatori, naročito oni ful objektivni (kojih vidim da ima dosta)! Registrirao sam se odmah čim sam vidio ovu mentalno-poremećenu izjavu ove glasnogovornice Autonomne ženske kuće koja očito pojma nema kako takve stvari funkcioniraju a i nema neki značaj sama po sebi i sad joj je (nažalost) prilika da se i ona javi i opravda novčana sredstva koja joj država daje. Da se odmah razumijemo, takvi trebaju postojati, ali također trebaju objektivnije inspicirati stvari i događaje. Iz većine normalnih medija koji su vijest dobro prenijeli i objasnili je, vidljivo je kako je policija u svojim mogućnostima naravila sve što može, a sudstvo je opet ona karika koja pušta manijake i ne zadržava ih ili im ne izriče mjere (liječenja itd.). To što je pripadnik policije nije niša osobito, samo je zvučno za uho, jer, recite mi, jel nije počinio zločin nelegalnim oružjem kojeg praktički može bilo tko imati (ratne zalihe) ili nabaviti??! Nažalost, teško je jako očito i većim stručnjacima i vještacima kada će netko počiniti i uslijed čega ovakvo zlodjelo, a tako i same vlasti (policija i MUP). Sva sreća pa su ovakvi slučajevi rijetki... Uglavnom, velika žalost za ljude koji su žrtve poznavale ili bile s njima u kontaktu, te NE DOGODILO SE NIKAD VIŠE!!! Pozzz svima!

  • Drevni_ZG 14.06.2013.

    Automatska puška.... to je meni najzanimljiviji detalj. Odmah na Goli s njim... A javno pogubljenje onoga tko mu je prodao pušku.

  • 13.06.2013.

    Nadam se da će policija uhapsiti i lika koji mu je prodao ilegalnu strojnicu. Njemu bi dao bar 20 godina zatvora da ga prođe volja za prodajom oružja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare