Obavijesti

News

Komentari 104

Autonomna ženska kuća: Što je MUP učinio da spasi ženu?

Autonomna ženska kuća: Što je MUP učinio da spasi ženu?
3

Autonomna ženska kuća zahtjeva hitnu i detaljnu istragu suodgovornih u MUP-u za dvostruko ubojstvo u Graboštanima jer je ubojica bio prijavljivan policiji za nasilje

VIDEO

Nakon stravičnog dvostrukog ubojstva u Graboštanima kraj Hrvatske Kostajnice, Autonomna ženska kuća zahtjeva hitnu i detaljnu istragu suodgovornih. Smatraju, naime, da su to nadređeni u Ravnateljstvu policije, gdje je ubojica bio zaposlen i traže "najstrožu sankciju".

Podsjetimo, policajac Mario Slabinjac (40) je u utorak navečer presreo automobil kojim je upravljao 45-godišnji Ivica Hajduković, a u njemu je bila Marijeva bivša supruga Blaženka Slabinjac, njezine dvije kćeri te Ivičin 17-godišnji sin. Slabinjac iz prtljažnika automobila izvadio automatsku pušku te u vozilo ispalio više hitaca. Od zadobivenih ozljeda Blaženka i Ivica su preminuli na mjestu. Djeca nisu ozlijeđena.

Ubojstvo je počinjeno ilegalnim oružjem jer je službeno vatreno oružje oduzeto zaposleniku policije koji je zbog problema u obitelji već stegovno odgovarao

- Ubojstvo je počinjeno ilegalnim oružjem jer je službeno vatreno oružje oduzeto zaposleniku policije koji je zbog problema u obitelji već stegovno odgovarao - izjavio je u Zagrebu ravnatelj policije Vladimir Dominić.

Doznajemo kako je Blaženka supruga napustila zbog dugogodišnjeg nasilja, a više puta je intervenirala i policija. Slabinjca je čekala i kazna zatvora od 15 mjeseci zbog nasilja u obitelji. MUP mu nije mogao dati otkaz bez pravomoćne presude, pa je bio na godišnjem.

Autonomna ženska kuća pita Ravnateljstvo policije MUP-a koje su mjere poduzete nakon intervencije specijalne policije, je li ubojica sankcioniran - stegovno, kao službena osoba, i kazneno zbog nasilja i prijetnji ubojstvom, te zašto institucije države ne primjenjuju zakone redovito i dosljedno kako bi zaštitili žrtve od nasilja i prevenirali ubojstva?

Ocijenivši da državne institucije bagateliziraju nasilje nad ženama i djecom i ne smatraju ga ozbiljnim društvenim problemom, ta organizacija zahtijeva najstrožu sankciju za nadređene koji su svojim nečinjenjem pridonijeli dvostrukom ubojstvu te činjenici da je troje malodobne djece ostalo bez majke i oca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza