To je to što me zanima!

Autor priznao: Nisam snimio Nessie, fotografija je lažna

Muškarac koji inače brodom prevozi turiste po jezeru britanskim medijima je dao fotografiju na kojoj se činilo kako iz jezera nešto izranja. Priznao je da je lažna
Vidi originalni članak

George Edwards iz Škotske priznao je kako je njegova fotografija čudovišta iz Loch Nessa ipak lažna. Guardian piše kako je muškarac gotovo dvije godine turistima objašnjavao kako je uspio slikati legendarno čudovište te im je pričao i kako izgleda.

Muškarac inače brodom prevozi turiste po jezeru, a britanskim medijima je dao fotografiju na kojoj se činilo kako iz jezera nešto izranja. Njegovu fotografiju opisivali su kao najbolju fotografiju Nessie ikada, a na njoj se zapravo nalazi replika grbe koja viri iz vode.

Edwards je objasnio da je repliku slavne grbe napravio po uzoru na prikaz čudovišta Nessie iz dokumentarnog filma National Geographica. Dodao je kako zbog takih stvari ljudi dolaze na Loch Ness te da je jezero zapravo čudovište.

>>> Irski ribiči snimili divovsko i zasad nepoznato 'čudovište'

Idi na 24sata

Komentari 83

  • WOMANIZER 05.10.2013.

    nikad u tu priču nisam vjerovao!

  • bosanac laki 05.10.2013.

    pa normalno da je nije snimio kad to stvorenje nit ne postoji,budala je onaj ko je povjerovao ovom duševnom pacijentu!!!

  • zof 05.10.2013.

    On je otkrio Nessie.. E, sad je otkrio još nešto, kao da to i prije već nismo znali..

Komentiraj...
Vidi sve komentare