To je to što me zanima!

Avion Malaysia Airlinesa je bio pogođen većim brojem raketa

U nizozemskom izvješću stoji kako nema naznaka da je pad zrakoplova uzrokovao tehnički kvar, pogrešna komunikacija posade s kontrolom leta ili pogreška pilota
Vidi originalni članak

Zrakoplov Malaysia Airlinesa, koji se srušio na istoku Ukrajine, raspao se nakon što je pogođen većim brojem "visoko energetskih objekata", stoji u preliminarnom izvješću nizozemskih istražitelja objavljenom u utorak. 

Let MH17 srušio se u Ukrajini 17. srpnja na području koje kontroliraju proruski separatisti. Poginulo je 298 ljudi, od čega su dvije trećine bili nizozemski državljani. Nakon pada, Ukrajina i SAD optuživale su separatiste za rušenje zrakoplova projektilom s tla. 

Kako prenosi BBC, u izvješću stoji kako nema traga da je pad zrakoplova uzrokovao tehnički kvar, pogrešna komunikacija posade s kontrolom leta ili greška pilota. 

- Boeing 777 raspao se u zraku vjerojatno uslijed vanjske štete na zrakoplovu koju je uzrokovao velik broj objekata koji su ga pogodili. Nema indicija da je pad uzrokovala greška posade ili tehnički kvar - zaključuje se u objavi. 

Ostatke zrakoplova danima su čuvali separatisti koji istražiteljima nisu dozvoljavali pristup mjestu nesreće. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Marko007_1 09.09.2014.

    Dugo je vremena trebalo za izvjestaj, jer ozbiljnim ljudima treba vremena da skupe i proanaliziraju sve cinjenice. A i nakon toga ce u izvjestaju izbjegavati pretpostavke, nagadjanja i teorije. S druge strane, forumski stakori stvore teoriju zavjere u sekundi i drze ih se mjesecima i godinama. Nema ni potrebe za nekim izvijescima ili analizama, oni se ionako drze slike u svojoj glavi.

  • efteling 09.09.2014.

    Onaj ko treba da zna krivca,zna i to dobro,bez dileme.Vec sada se zna da istraga nikad nece biti zavrsena.A znaju to i moji Holandjani koji su se u parlamentu suocili sa vrlo neprijatnim pitanjima vladi o istrazi.Sasvim suprotno procitanim tekstovima u mas-medijima,ispalo je da je Ukrajinska vlada kocila istragu,prebacujuci borbena dejstva u rejon pada aviona,i to sasvim suprotno datim obecanjima.Zasto se o ovome ne pise,to pitajte 24 sata,infrmacije u olandiji su javne.a vlada pri odgovorima mora paziti da se sluzi istinom i samo istinom jer u suprotnom lete napolje,ili bar onaj ko laze.iz toga se vidi sasvim jasno u cemu je problem...

  • efteling 09.09.2014.

    Cijukali bi do meseca da imaju dokaze protiv Rusa,ovako misterija koja to nije..

Komentiraj...
Vidi sve komentare