To je to što me zanima!

Avion Qantasa propao 8000 m, drugom se pokvario motor

Kompanija ne smatra da imaju problema sa avionima. Za propadanje su okrivili pokvarenu klimu. Na oba leta bilo je oko 450 putnika, srećom nitko nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

Zrakoplov sa 352 putnika australske kompanije Qantas zbog problema s motorom morao je u utorak navečer sletjeti u Bangkok. Glasnogovornik kompanije objasnio je da je jedan od motora počeo trošiti gorivo brže no što je normalno, no negira da imaju sustavnih problema s održavanjem aviona.

- Trošimo 4,4 milijarde dolara godišnje na održavanje i ne vidimo nikakve sustavne probleme s održavanjem - rekao je Tom Woodward. Putnici će morati čekati dok iz Sydneya u srijedu ne stigne novi motor za Boeing 747. 

Nekoliko sati ranije Qantasov avion koji je letio iz Adelaidea u Melbourne propao je gotovo 8.000 metara za vrijeme hitnog slijetanja zbog pada tlaka u kabini. Stotinjak putnika moralo je nositi masku za kisik dok je avion padao sa visine od 10.900 metara na samo 3.000 metara. Iz Qantasa su za sve okrivili pokvarenu klimu, prenosi Xinhua.

Nitko nije ozlijeđen u incidentima.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nefer 26.01.2011.

    ostat će im u uspomeni lijet s maskama ... a Quantas će im nadoknaditi pretrpljeni strah jednim besplatnim lijetom :)

  • marina554 26.01.2011.

    avion nije "propao" vec su ga spustili na safety level koji je 3000m! CRO novinarstvo je ekspert u onom "kako od muhe napravit slona".. glavno da je senzacija, a to sta vecina "novinara" ne zna ni na kojoj visini leti avion to nije bitno - glavno da "on" ili "ona" pisu o zrakolovstvu...

  • dgergea112233 26.01.2011.

    Hahahahahaha, radi klime propao 8000 metara: D A jel to možda radi tropske klime...? :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare