To je to što me zanima!

Avion se srušio na drugi, svi putnici preživjeli sudar

Mali dvokrilni avion pao je na zrakoplov koji je sletio na pistu u američkom gradu Burlingtonu u državi Vermont. Dijelovi su se razletjeli pistom
Vidi originalni članak

Normalno smo letjeli, kao i svaki put. Sletjeli smo, a onda sam čuo samo skvičanje i udarac. Drugi avion je sletio na naše lijevo krilo, ispričao je Doug Spady, putnik iz Cessne.
U šoku je komentirao kako je nakon ribolova unajmio avion da se vrati kući. No odmah nakon slijetanja na njegov je zrakoplov prošloga vikenda na pisti u američkom gradu Burlingtonu u saveznoj državi Vermont pao mali dvokrilni avion. Dijelovi oba zrakoplova razletjeli su se cijelom pistom. Cessni je drugi avion otkinuo krilo, a potom je nosom “uronila” u asfalt. U snažnom sudaru dvokrilac se okrenuo na krov. U svakoj je letjelici bilo dvoje ljudi, a iz olupina su bez ijedne ozljede išetala sva četiri putnika, uz manju pomoć drugih pilota koji su se zatekli na pisti. Svjedoci kažu kako su avioni vjerojatno trebali sletjeti jedan pored drugoga. Pilota Cessne zabrinuo je položaj drugog zrakoplova pa je pokušao njegovom pilotu javiti da će prvi sletjeti, kako je ispričao njegov kopilot Doug Spady. Svjedok koji je letio u blizini rekao je kako je vidio da dvokrilac izvodi vratolomije u zraku te tvrdi da posadi Cessne njegov pilot uopće nije odgovorio. Američki ured federalne avijacije istražuje moguće uzroke nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare