To je to što me zanima!

Bačić u dva mjeseca naslijedio ni manje ni više 26 nekretnina

Mnogi saborski zastupnici u zadnjih su nekoliko tjedana naglo mijenjali podatke u svojim imovinskim karticama. Rekorder s novo-upisanim stavkama je Bačić s 26 nove nekretnine
Vidi originalni članak

Kroz zadnjih nekoliko tjedana ministri i saborski zastupnici ažurirali su svoje imovinske kartice, a u njima smo našli hrpu iznenađenja i nelogičnosti. Donosimo kratki pregled zadnjih zbivanja u slučaju ''imovinske kartice''.

KUĆU PRODAO SAM SEBI Sporno stjecanje nekretnina: Uskok istražuje Kujundžića...

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner u svojoj kartici nije prijavio članstvo u Redu vitezova Svetog grba jeruzalemskog što je posebno naljutilo SDP-ovog Nenada Stazića. U svojem kasnijem obračanju rekao je kako se nada da će se Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa izjasniti o tome.

Godinam započela prepravljanjem imovinskih kartica

Istom Nenadu Staziću se, kako on kaže, potkrala greška prilikom ispisivanja kartice. Stazić je prije tri mjeseca u svoju imovinsku  karticu upisao kako je suvlasnik stana od 80 kvadrata u Zagrebu u vrijednosti 184 tisuće kuna što nije niti 25 tisuća eura. Isti taj stan u 2012. bio je procijenjen na više od milijun kuna. Prije otprilike tjedan dana ponovno je promijenio podatke i upisao kako vrijedi preko milijun i pol kuna. 

Stazić je prokomentirao kako se radi o grešci iako je ''greška'' stajala u svih šest imovinskih kartica koje je od 2016. do 2019. predavao, piše Večernji

E MOJ JOSKO Otkrivamo: HDZ-ov načelnik skriva kuću na jugu Dalmacije

Mostovac Miro Bulj u studenom prošle godine u svojoj imovinskoj kartici prijavio je 87 kvadrata u vrijednosti 300 tisuća kuna za kuću u Karakašici u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dva mjeseca kasnije prepravio je kvadraturu s 87 na 187 četvornih metara i vrijednost od pola milijuna kuna. 

Bivši SDP-ovac Mario Habek svojoj kući od 112 kvadrata dodao je okućnicu od 877 kvadrata pa je procijenjena vrijednost s oko 480 tisuća kuna porasla na oko 558 tisuća kuna. Iako se razveo još 2016., ove godine je upisao u karticu licadu procijenjenu na 38 tisuća kuna (1815 kvadrata),a dobio ju je na poklon od bivše punice.

NAJBOGATIJI MINISTAR 'Kada ne budem više ministar i imovinska kartica bit će manja'

SDP-ov Orsat Miljenić je u imovinsku karticu nadodao čamac Leidi 600 od 190 tisuća kuna, a Ivana Ninčević-Lesandrić u samo 40-ak dana od plaće je uspjela uštedjeti 60 tisuća kuna. HDZ-ov Branko Bačić svakako je rekorder po broju nekretnina jer je od 20. studenog prošle godine naslijedio njih čak 26. 

Tri nove nekretnine uz 19 starih upisao je HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević - novi stan u Zagrebu kojeg je naslijedila njegova supruga, kuću s okućnicom u kojoj je on naslijedio 18 posto i 16 posto livade na Silbi.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • nori 🖖 22.02.2020.

    Svetog grba ili groba!?

  • 22.02.2020.

    Ovog Bačića stvarno treba istražiti istog onog koji je nosao crne torbe s novce našeg dragog Ive ...

  • POTPEC 22.02.2020.

    SVI imaju i dobivaju nasljedstvo pokradeno od devedesete do danas, a prije devedesetih jedva da su svi oni u bližoj i daljnoj familiji imali gače na sebi, a kamoli nekakvu vrijednu imovinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare