Obavijesti

News

Komentari 262

'Kada ne budem više ministar i imovinska kartica bit će manja'

'Kada ne budem više ministar i imovinska kartica bit će manja'
1

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova u Plenkovićevoj vladi, prema objavljenoj imovinskoj kartici, zajedno sa suprugom, ima ukupnu vrijednost imovine 28,5 milijuna kuna

VIDEO

Do listopada 2017. Gordan Grlić Radman bio je veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj. Nakon Plenkovićevih rošada u Vladi, stigao je na mjesto ministra vanjskih i europskih poslova. Svi ministri koji su stigli na nova mjesta nakon rekonstrukcije vlade predali su imovinske kartice. Čini se da smo dobili najbogatijeg ministra.

Prema imovinskoj kartici, Grlić Radman ima 11 nekretnina, dva BMW-a, sat od 30 tisuća kuna, štednje u eurima i bogatstvo u dionicama tvrtke Agroproteinka pokojnog oca Ante Grlića Radmana, koji je bio među najbogatijim Hrvatima.

Grlić Radman mjesečno na ministarsku dužnost dobiva 20.516 kuna, piše u imovinskoj kartici. Ostalih prihoda nema, a supruga mu je zaposlena u tvrtki Agroproteinka d.d. i godišnje neto zaradi 161.885 kuna. 

Zagreb: Dolazak ministara na sjednicu užeg kabineta Vlade

Većinu stekao darovnim ugovorima

Zajedno sa suprugom ukupna vrijednost imovine mu je 28.5 milijuna kuna. Supruga i on vlasnici su kuće u Zagrebu s okućnicom koja se prostire na 1866 kvadratnih metara i koju su stekli darovnim ugovorom.

Vrijednost kuće procijenjena je na čak 9,28 milijuna kuna.

Prema objavljenoj imovinskoj kartici, Grlić Radman je veći dio imovine stekao darivanjem.

Tako je darovnim ugovorom dobio 51 kvadrat stana u Zagrebu vrijednosti 954.000 kune, kao i kuću s okućnicom u Strmcu Stubičkom vrijednu 601.000 kuna, trećinu kuće s okućnicom u Privlaci (766.000 kn) i trećinu građevinskog zemljišta u Privlaci (298.000 kuna). 

Darovnim ugovorom stekao je 1419 dionica Agroproteinke, nominalna vrijednost svake dionice je 2630 kuna. U štednji ima 1,1 milijun eura, način stjecanja štednje, navodi se u imovinskoj, je darovni ugovor.

Ima dva BWM-a, X5 3.0 D iz 2016. godine vrijedan 380.000 kuna i BMW 430 XD iz 2017. vrijedan 280.000 kuna. U rubrici 'ostale pokretnine pojedinačne vrijednosti veće od 30.000 kuna' stoji stat marke IWC.

Nemam što kriti, kad ne budem ministar kartica će biti manja

Kako bi sve bilo transparentno s odvjetnicima radio na tome 30 dana, kako bi bilo sve u skladu s popisima, poručio je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman o imovinskoj kartici prema kojoj je najbogatiji ministar u vladi Andreja Plenkovića. 

- Nema se što kriti, možete vidjeti sve je napisano - poručio je ministar. 

Na pitanje može li se u njegovom slučaju dogoditi da Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa utvrdi nesklad imovine, Grlić Radman odgovara: 

- Povjerenstvo, kad je moju karticu zaprimilo u roku, kazalo da je sve u redu. Eventualno može biti dopuna, ali ono što vas uvjeravam da će moja imovinska kartica biti puno manja nakon što više ne budem ministar - poručio je Grlić Radman. 

VIDEO: Ovo su imovinske kartice predsjedničkih kandidata

Škoro najbogatiji, Kolinda štedi a Panenić ima 3 auta i traktore
Škoro najbogatiji, Kolinda štedi a Panenić ima 3 auta i traktore

Pokretanje videa...

imovinske kartice 02:27
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 262
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a