To je to što me zanima!

'Bacilo je i ženu i mene dva metra, kao da smo od kartona'

Munja udarila u telefonski stup kraj kuće,a udar je otopio telefon i utičnice. Bračni par Gruica je taman ulazio u kuću, eksplozija ih odbacila u zid
Vidi originalni članak

Obitelj Gruica iz Gornjeg Sitnog kod Splita doživjela je nesvakidašnju nesreću. Tijekom grmljavinskog nevremena koje je pogodilo mosorsko područje u četvrtak prijepodne, munja je udarila u telefonski stup kraj njihove kuće. Električni izboj i eksplozija uzrokovana udarom, odbacili su ih u zid pa na pod.  

 - Bacilo je i ženu i mene, odbačeni smo dva metra, kao da smo od kartona - rekao je Pave Gruica za Dalmacija danas. 

BRZA INTERVENCIJA VATROGASACA Udar munje izazvao požar na Hvaru, planula gusta šuma

Gruice su taman ulazili u kuću kad se dogodio udar, a nakon udara se pojavila vatra. Pave je ostao pribran i ugasio požar dekom. 

- Dolazili smo iz dućana i taman smo bi bilo na vratima kada je to 'eksplodiralo'. Bili smo na metar i pol od mjesta izboja. Cijela kuća je razbacana u dužini od 6-7 metara – govori uzrujani Gruica.

STRAVA U UGANDI Horor na nogometnom igralištu: Udar groma ubio 10 dječaka!

On i njegova žena su još u šoku. 

 - Telefon se u potpunosti rastopio! Rastopilo je utičnicu u kući, na stupu Telekoma. Eksploziju u kući mogu usporediti s eksplozijom granate od 120 mm. Bio sam u Domovinskom ratu i znam što je to. U ratu me je granata bacila dvaput i sada je osjećaj bio identičan – rekao je Gruica u suzama.

VIDEO: GROM ZAPALIO PODRUČJE Požar kod Dugopolja: Gasi ga 30 vatrogasaca, brzo se širi...

Gruice vjeruju da je za sve krivo loše postavljanje telefonskih instalacija, jer je ovo drugi put da im je munja udarila u kuću isključivo kroz telefonsku instalaciju. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • jo2hn8ny 10.12.2020.

    Danas slave drugi dan rođenja svoga.

  • D.Vader_43 10.12.2020.

    t-com žice iz doba juge čisti bakar eksploziju prežive žice

  • Haf932 10.12.2020.

    6G

Komentiraj...
Vidi sve komentare