To je to što me zanima!

Bajs: Imamo pet vikenda koji su rekordni ovo ljeto

Damir Bajs je rekao da zna da se neće ostvariti katastrofične najave o padu u turizmu. Tvrdi da smo pet vikenda imali rekordan broj turista
Vidi originalni članak

Ministar turizma Damir Bajs u Nacionalnom parku Paklenica u srijedu je promatrao vježbu spašavanja koju su izvodili pripadnici HGSS-a, s kojom ministarstvo ima ugovor o suradnji. Bajs je zaključio kako je Hrvatska sigurna zemlja, jer turistima koji se izgube ili upadnu u nevolje na nepristupačnim terenima, prvi priskaču u pomoć upravo GSS-ovci. Tu je i stalna helikopterska služba, stacionirana u Splitu, Divuljama i u Puli, a od iduće godine vjerojatno i u Starigradu podno Velebita. HGSS je od početka godine imao 470 akcija spašavanja. Sastanak Bajsa i spasilačke službe nije mogao proteći bez osvrta na sezonu. Ministar je bio optimističniji nego prije nekoliko dana u Biogradu, jer je već peti vikend za redom bio rekordan po broju gostiju.
- Neće se obistiniti crne prognoze o padu turizma za 25 posto. To bi značilo manje od šest milijardi eura zarade i 25.000 manje zaposlenih u turizmu. To se neće dogoditi. Iako je još dosta sezone pred nama, ja sam optimist i očekujem neznatan minus - rekao je Bajs.
Ponovio je kako će njegovo i Ministarstvo obrazovanja izraditi nacrt kalendara školskih praznika za iduću školsku godinu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • smoker35 20.08.2009.

    pet vikenda u sezoni...odi spat Bajs...šutnja je zlato...

  • joze makarska 19.08.2009.

    ma ne , ne , ne kradete vi samo vikendom vi kradete svaki dan , po cili dan , i kradete nocu nemate vi obraza za nista !

  • marple 19.08.2009.

    Simpatićni klaun!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare