To je to što me zanima!

Baltičke države pozvale Berlin da isporuči Ukrajini tenkove

Ministri su "pozvali Njemačku da odmah isporuči tenkove Ukrajini. To je potrebno da se zaustavi ruska agresija, pomogne Ukrajini i brzo uspostavi mir u Europi", tvitao je latvijski ministar vanjskih poslova Edgars Rinkevičs
Vidi originalni članak

Ministri vanjskih poslova baltičkih država pozvali su Njemačku da Kijevu isporuči tenkove Leopard, dan nakon što se Berlin u tom pitanju nije obvezao na skupu država koje podupiru Ukrajinu.

Ministri su "pozvali Njemačku da odmah isporuči tenkove Ukrajini. To je potrebno da se zaustavi ruska agresija, pomogne Ukrajini i brzo uspostavi mir u Europi", tvitao je latvijski ministar vanjskih poslova Edgars Rinkevičs.

Rekao je da je njegov poziv također u ime njegovih kolega iz Estonije i Litve. "Njemačka, kao vodeća europska sila, u tom pogledu ima posebnu odgovornost", istaknuo je.

ANALIZA STANJA Britansko izvješće: Ukrajinske i ruske snage su u mrtvoj točki u ratu, nema previše napretka

Unatoč razumljivom pritisku iz Ukrajine i savezničkih država, njemačka vlada još nije odlučila o isporuci borbenih tenkova Leopard 2 Kijevu.

Berlin je dosad odbijao djelovati jednostrano, ustajući na tome da to može samo zajedno sa saveznicima, premda su sve glasniji pozivi u zemlji i inozemstvu da se Kijevu pruži modernije i jače oružje.

KRITIKA SAVEZNICIMA Prva dama Ukrajine poručila je Zapadu: 'Više se potrudite kako bi mirovni plan konačno uspio'

Osim pitanja njemačkih tenkova, drugi njemački saveznici koji prisustvuju na skupu u zračnoj bazi Ramstein također su izjavili da će i dalje podupirati Ukrajinu te najavili nove pošiljke oružja.

Obveze su uslijedile nakon pritiska ukrajinskoga predsjednika Volodimira Zelenskija koji je rekao da "rat koji je počela Rusija ne dopušta odgode".

Idi na 24sata

Komentari 9

  • titin pionir 22.01.2023.

    Taj trojac sa Baltika puno glasan .Nek se idu borit u Ukrajinu za Američke interese i oni daju tenkove ako jih imaju ,one iz Sovjetskog doba ako nisu že sve pokrali 

  • vilim1234 21.01.2023.

    jos malo pa ce i poceti i naredivati

  • BROKRO 21.01.2023.

    Svabi bi dao Tenkove da ima , ali kad im ne radi vise od pola , u naoruzanju su skoz na skoz zaostali losa politika i malo ulaganja , njima su bili prijeci Doktori iz Afganistana i Sirije nego sigurnost svoje zemlje i eto ti sada rezultata!

Komentiraj...
Vidi sve komentare