To je to što me zanima!

Bandić: Ako mi se što dogodi u mraku, nosit ćete me na duši

Milan Bandić je u ponedjeljak komentirao navode u medijima da je davao milijune iz gradskog proračuna Mamiću i Škegri te je komentirao i preuređenje Zagreba
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u ponedjeljak na konferenciji za novinare komentirao navode u medijima da je Mamiću i Škegri dao nekoliko milijuna kuna. Istaknuo je da su to sve neistine.

- Kad netko objavi takav naslov ja se bojim u mraku. Tužit ću ljude dogodi li mi se bilo što. Ako mi se nešto dogodi po mraku, nosit ćete me na duši - poručio je Bandić te je dodao kako nije kukavica, ali da nije ni budala, jer se jedino budala ne boji. 

'Gradonačelnik mora samo potpisati poskupljenje, a to će ići malo teže'

Novinari su od njega tražili i da komentira poskupljenje vode o kojem će u utorak raspravljati Gradska skupština. Bandić je rekao kako će se po tom pitanju izjasniti tek nakon što svoje mišljenje daju još GSV (Gradsko socijalno vijeće) i Skupština trgovačkih društava gradskog holdinga čija je sjednica u utorak. Ipak, kasnije je dao naslutiti što misli o poskupljenju vode.

- Mi nemamo nikakve ingerencije osim da gradonačelnik potpiše poskupljenje, a to će ići malo teže - rekao je Bandić.

Sindikati i poslodavci su bili protiv poskupljenja vode, a predstavnici Grada su bili za. Što se tiče poskupljenja javnog prijevoza, sindikati i poslodavci su isto bili protiv, a predstavnici Grada su bili suzdržani. Voda bi u tom slučaju poskupjela za 52 kune, tj. 15 kubičnih metara umjesto dosadašnjih 168,35 kuna bilo 220,91 kuna. 

'Umjesto da pišaju pesi, imat ćemo fontanu'

Na konferenciji za medije je bila i prezentacija projekta koji bi se trebao raditi u Zagrebu, tj. dva pothodnika i fontane između Trnja i NSB-a. Pobjednica natječaja za taj projekt je Helena Paver Njirić. Rekla je kako će na tom prostoru biti pet fontana te dva pothodnika čija je površina oko 200 metara kvadratnih. Novinari su Bandića pitali zašto ide u ovakav projekt s obzirom na tešku ekonomsku situaciju.

- Situacija je bila 30 puta lošija nego danas dok se gradio Zrinjevac. Da se tada nisu sjetili urediti ga, danas bi ondje bila samo trava. Gradonačelnik treba imati i malo vizije, a ne samo asfaltirati Kozari Bok. Umjesto da pesi pišaju, tamo će biti fontana koja će biti ures grada Zagreba - rekao je Bandić te dodao kako je procjena bila da će za ovaj projekt trebati 35 milijuna kuna, a na kraju je vrijedan 18 milijuna.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • DraganGotlin 28.02.2012.

    ma ak te ufatim na samo u mraku lopov jedan odvratni a i primitivec težki!!!

  • PMF 087 28.02.2012.

    Ja vjerujem da bi te mnogi rado nosili na savjesti (bez griže savjesti) kad već ne može pravna država da te smjesti tamo di ti je mjesto!

  • IvanJakovcic 28.02.2012.

    Drz' te si Bandića!jedan od rijetkih poštenih grado-načelnika!Purgeri, ne shvačate kakvu sreću imate!

Komentiraj...
Vidi sve komentare