Obavijesti

News

Komentari 22

Bandić: Ako mi se što dogodi u mraku, nosit ćete me na duši

Bandić: Ako mi se što dogodi u mraku, nosit ćete me na duši
3

Milan Bandić je u ponedjeljak komentirao navode u medijima da je davao milijune iz gradskog proračuna Mamiću i Škegri te je komentirao i preuređenje Zagreba

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u ponedjeljak na konferenciji za novinare komentirao navode u medijima da je Mamiću i Škegri dao nekoliko milijuna kuna. Istaknuo je da su to sve neistine.

- Kad netko objavi takav naslov ja se bojim u mraku. Tužit ću ljude dogodi li mi se bilo što. Ako mi se nešto dogodi po mraku, nosit ćete me na duši - poručio je Bandić te je dodao kako nije kukavica, ali da nije ni budala, jer se jedino budala ne boji. 

'Gradonačelnik mora samo potpisati poskupljenje, a to će ići malo teže'

Novinari su od njega tražili i da komentira poskupljenje vode o kojem će u utorak raspravljati Gradska skupština. Bandić je rekao kako će se po tom pitanju izjasniti tek nakon što svoje mišljenje daju još GSV (Gradsko socijalno vijeće) i Skupština trgovačkih društava gradskog holdinga čija je sjednica u utorak. Ipak, kasnije je dao naslutiti što misli o poskupljenju vode.

- Mi nemamo nikakve ingerencije osim da gradonačelnik potpiše poskupljenje, a to će ići malo teže - rekao je Bandić.

Sindikati i poslodavci su bili protiv poskupljenja vode, a predstavnici Grada su bili za. Što se tiče poskupljenja javnog prijevoza, sindikati i poslodavci su isto bili protiv, a predstavnici Grada su bili suzdržani. Voda bi u tom slučaju poskupjela za 52 kune, tj. 15 kubičnih metara umjesto dosadašnjih 168,35 kuna bilo 220,91 kuna. 

'Umjesto da pišaju pesi, imat ćemo fontanu'

Na konferenciji za medije je bila i prezentacija projekta koji bi se trebao raditi u Zagrebu, tj. dva pothodnika i fontane između Trnja i NSB-a. Pobjednica natječaja za taj projekt je Helena Paver Njirić. Rekla je kako će na tom prostoru biti pet fontana te dva pothodnika čija je površina oko 200 metara kvadratnih. Novinari su Bandića pitali zašto ide u ovakav projekt s obzirom na tešku ekonomsku situaciju.

- Situacija je bila 30 puta lošija nego danas dok se gradio Zrinjevac. Da se tada nisu sjetili urediti ga, danas bi ondje bila samo trava. Gradonačelnik treba imati i malo vizije, a ne samo asfaltirati Kozari Bok. Umjesto da pesi pišaju, tamo će biti fontana koja će biti ures grada Zagreba - rekao je Bandić te dodao kako je procjena bila da će za ovaj projekt trebati 35 milijuna kuna, a na kraju je vrijedan 18 milijuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...