To je to što me zanima!

Bandić: Malo sutra ću vam pokazati iskaznicu SDP-a

Milan Bandić je rekao da čuva iskaznicu s brojem 2, za koju u SDP-u nemaju pojma te su bivšeg člana pozvali da ju pokaže. To su tražili i novinari
Vidi originalni članak

Nakon objave kandidature i izbacivanja iz SDP-a, Milan Bandić rekao je da živi socijaldemokraciju i ljubomorno čuva iskaznicu SDP-a s brojem 2. Međutim, u SDP-u nemaju pojma ni o kakvoj takvoj iskaznici  te tvrde da je broj Bandićeve iskaznice bio 38159. Poručili su mu i da je javno pokaže. Bandić je novinarima prvo rekao da iskaznicu ne može pokazati jer je ne nosi sa sobom. Nakon inzistiranja, kratko je poručio: Aha, malo sutra ću vam je pokazati!

BANDIĆ ĆE JOŠ 12 DANA BITI GRADONAČELNIK METROPOLE
Milan Bandić ostaje gradonačelnik Zagreba još 12 dana, dok ne završi procedura kandidiranja. Tek sa 10.000 potpisa on postaje i službeno kandidat za predsjednika Republike. Tada ga, rekli su nam u Gradskom poglavarstvu, nasljeđuje vršitelj dužnosti. 'Sve će se znati na vrijeme', rekli su nam u Gradu. Istog jutra kad je objavio kandidaturu, kažu u SDP-u, prema stranačkom statutu prestalo je Bandićevo članstvo u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske. Izgubi li izbore, Bandić će imati problema i morat će, prema svemu sudeći, naći rješenje ili u učlanjenju u neku drugu stranku ili u osnivanju vlastite. Na mjestu predsjednika zagrebačkog SDP-a smijenit će ga Ivo Jelušić.


U SDP-u VRIJE, NE SAMO ZBOG NJEGA
Zoran Milanović je u četvrtak, tek na prvi pogled, mogao odahnuti. Viša sila 'riješila' ga je problema koji sam nikako nije mogao savladati. Milan Bandić napustio je SDP i time stranku oslobodio tereta koji joj je nakrcao tijekom vladavine Zagrebom. Uobičajene primjedbe svode se na korupciju, klijentelizam, 'rodijaštvo' i sl. No Milan Bandić osobnim je naporima i lavovskim radom zaslužan i za golem dio biračkog tijela koje glasuje za zagrebački SDP. Svojim populizmom Bandić je magnetski privukao slojeve zagrebačkog prigradskog prstena, favelu hrvatske metropole, doseljenike, radnike, takozvane obične ljude. Zagrebačkom SDP-u slijede teški dani. No Zoranu Milanoviću neće biti lako. Noć prije Bandićeve kandidature između njega i Zlatka Komadine došlo je do, kako kažu naši izvori, prilično neugodna sukoba. Ako se on rasplamsa, Milanović će imati poteškoća u prevažnoj, riječkoj podružnici SDP-a, a taj sukob si ne smije dopustiti. Milanović ima i sve jaču opoziciju na vrhu stranke. Željka Antunović nedavno se prilično jasno očitovala u prilog Milanu Bandiću, što je šokiralo njene privrženike, ali je vjerojatno neugodno iznenadilo i Milanovića. SDP-u slijede teški dani.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • drug Kardelj 05.11.2009.

    Nekad se govorilo; za domovinu s Titom, naprijed, a sada za domovinu s Bandičem udaraj!

  • jascx 05.11.2009.

    To sve govori o sdpu kao stranci. Ne simpatiziram Bandića ali ovo je tipićan primjer da u strankama ne možeš kao pojedinac izaći iz kalupa stranke. Gadi mi se takva politika. Dok im je išao na ruku Bandić im je bio đoker a sad su mu okrenuli leđa. Mislim da je ovo puno bolja promocija Bandiću nego smrdljivom SDPu

  • HellbAni_1 05.11.2009.

    kojih je to " dobar! (2238) loš! (278) " 2238 ljudi dalo " dobar " ? HAHAHAHAHHA... lopov bandic, a 24 sata ga reklamira ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare