To je to što me zanima!

Bandić najavio: Subvencije za dječje vrtiće ostaju i u 2014.

Upisi u dječje vrtiće krenuli su u ponedjeljak, a traju do 16. svibnja. Gradonačelnik Bandić je rekao da će 95 posto roditelja moći upisati svoju djecu u dječje vrtiće
Vidi originalni članak

Grad Zagreb i dalje daje subvencije za upis djece u dječje vrtiće, neće se moći svi upisati gdje žele, ali 95 posto roditelja će to ipak moći, najavio je tako gradonačelnik Zagreba Milan Bandić  u palači Dverce u okviru manifestacije 18. dani dječjih vrtića Grada Zagreba.

Upisi u dječje vrtiće krenuli su u ponedjeljak, a traju do 16. svibnja. Gradonačelnik je rekao kako u Zagrebu nema više lista čekanja, kako će se sva djeca upisati u vrtiće kako vjerske, tako i privatne, a subvencije i dalje ostaju, javlja Media Servis.

- Subvencije po dohodovnom principu u ovo krizno, recesijsko vrijeme ostaju. To znači da oni koji imaju više, će plaćati više, a oni koji imaju manje, će plaćati manje. Subvencija Grada Zagreba je 1.800, odnosno 2.000 kuna što znači da građani plaćaju 200 ili 400 kuna vrtić koji ima ekonomsku cijenu od 2.200 kuna. To je najvažnije u ovom trenutku - rekao je Bandić.

Za rast broja djece u Zagrebu, kako je rekao Bandić, zaslužna je populacijska politika Grada.

 - Mi smo jedini grad u Hrvatskoj i među rijetkima u Europi koji za prvo dijete isplaćuje 1.800 kuna, za drugo 3.600, a za treće i svako naredno 9.000 kuna godišnje do šeste godine života. I to je doprinijelo mjerama aktivne populacijske i demografske politike u Gradu Zagrebu -  rekao je Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • zmajko1986 08.05.2014.

    ne mislim na ljude, mislim na izgled Zagreba! a zna se da je ostalo jako malo pravih purgera!!

  • čmarina 07.05.2014.

    Potjerat u rodno mjesto!

  • Ahileja 07.05.2014.

    Bandić kao da ne živi u kapitalizmu, naklonost građana kupuje novcima poreznih obveznika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare