To je to što me zanima!

Bandić o vrtićima: Sramota da ne žele dijeliti sa siromašnima

Cijela Petrinjska je asfaltirana: Radovi su vrijedni osam milijuna kuna, a zamijenjene su dotrajale instalacije. Dio vodovodnih cijevi i priključaka bio je star čak 96 godina
Vidi originalni članak

Nakon dva mjeseca radova u petak u 20.30 zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u promet je pustio obnovljenu Petrinjsku ulicu. Radovi su vrijedni osam milijuna kuna, a zamijenjene su dotrajale instalacije. Dio vodovodnih cijevi i priključaka bio je star 96 godina. Cijela Petrinjska je asfaltirana, a ostavljeni su dijelovi zelenih površina. Stanari će napokon odahnuti od prašine. Gradonačelnika su nakon obilaska novinar pitali i o problemu s plaćanjem vrtića.

- Ljudi moji je li to moguće? Pa svima je već jasno. Besramno je kako manjina nešto zagovara. Manjina koja ima, koja se u utakmici rada i kapitala snašla i koja u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće u životu s onima koji nemaju. To je sramota, a posebno od onih koji se bave javnim poslom i politikom iz Gradske skupštine na dalje. Pa to je besramno. Prvi puta smo napravili prijedlog po principu socijalne pravde i solidarnosti. Dajte oni koji imate. U ovo teško i recesijsko vrijeme treba podijeliti teret krize s onima koji nemaju. Taj prijedlog je upravo na tom tragu. Kako ih nije sram  - ljutito je odgovorio gradonačelnik Bandić.

Naime, prema njegovom prijedlogu uvedeno je više kategorija i cijena plaćanja smještaja djece u gradske vrtiće i besplatno za najsiromašnije, a Gradska skupština ne prihvaća takav model plaćanja prema kojem bi neki plaćali i 2000 kn.  Roditelji su zbunjeni jer ne znaju kako postupiti.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • panika135 28.08.2011.

    bravo bandicu, oni koji imaju moraju smanjiti svoja ocekivanja, dobro dok im bandic govori, tesko ce biti ako narod uzme stvar u svoje ruke

  • 27.08.2011.

    Različita mišljenja, naravno, jer svi gledamo sa svojeg stanovišta. Kad su moja djeca išla u vrić, prilično davno, isto su postojali ti socijalni kriteriji i različite cijene. Svatko na to gleda sa svoje pozicije i to nema smisla komentirati, jer se nikad nećemo složiti. No, pitam Bandića, kad je on tako jako socijalno osjetljiv, što ne primi u svojih par-sto kvadrata stana nekog beskućnika? Ostalo bi mu dosta prostoara, a stan je i tako kupio lovom od raznih mućki i ''pinki'' koje je dobivao od prijatelja, zemljaka i kumova kojima je dodjeljivao poslove bez natječaja.

  • user_109597 27.08.2011.

    mislim da nebi trebali placati isto,jer vrtic nije isto kao i trgovina,vrtic je pod gradskom ili drzavnom upravom,pa samim time podlijeze socijalizaciji,barem govore da smo socijalna drzava,znaci po nekima nebi trebalo biti ni socijalne pomoci,jer je cijena kruha svima ista..mozda nije dobar prijedlog ali je donekle posten,jer ne dobivaju svi zasluzenu placu za svoj posao,ako je uopce dobiju,a nemogu ni svi naci posao iako bi htjeli bilo sta raditi samo da prehrane i skoluju djecu,istina ima i onih koji ne zele nista raditi a zive na racun drzave,ali ipak mislim da ima puno onih koji bi prihvatili bilo kakav posao samo da ga imaju,a ne dobiju zbog takvih lopina koji se sad bune kaj ce morati platiti malo vise od sirotinje,a od te iste sirotinje su se i obogatili..a neki kazu da bi svi trebali placati isto jer usluga je ista,zasto onda nemaju svi profesori istu placu a daju ISTU uslugu,zasto nemaju sve krojacice istu placu a daju ISTU uslugu???..i da ne nabrajam dalje,jer ima puno primjera..neka bogatasi daju djecu u privatne vrtice,a gradski i drzavni vrtici neka budu socijalno prihvatljivi,jer djeca bogata ili siromasna IMAJU pravo na to,jer nisu ona kriva sto nam je drzava takva..

Komentiraj...
Vidi sve komentare