To je to što me zanima!

Bandićev prijedlog o višim cijenama vrtića nije ustavan?

Odvjetnik Miljević Bandićev prijedlog proračuna smatra nepravednim i neustavnim jer je jedini kriterij, prema kojem će se plaćati vrtići i jaslice, primanja roditelja
Vidi originalni članak

Odvjetnik Veljko Miljević smatra da ima elemenata za ustavnu tužbu ako se izglasa Bandićev prijedlog proračuna za 2011. godinu. On ga smatra nepravednim i neustavnim zbog toga jer je jedini kriterij, prema kojem će se plaćati jaslice i vrtić, primanja roditelja.

- Plaća je jedan od brojnih kriterija kojim se ocjenjuje materijalno dobro, ali ne može biti jedini uvjet na temelju kojeg će se ocijeniti imovinske mogućnosti obitelji - rekao je Miljević za Večernji list.

Dodaje kako bi se trebala u obzir uzeti i imovina koju obitelj posjeduje. Bandić je plaćanje vrtića razvrstao u sedam skupina. Najmanje će ga plaćati oni s primanjima do 2000 kuna, za njih će vrtić koštati 200 kuna, a najviše će ga platiti, čak 2000 kuna, oni čija su primanja od 7000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ZOK 3 20.11.2010.

    cijela hrvatska placa po prosjeku place,sad se zagrebcanci bune,stoka

  • zg_t 19.11.2010.

    Loše je baratao s novcima građana Zagreba,nestali su milijuni,svima je davao sve besplatno,izigravao frajera,sređivao je poslove bandi i mafiji za 5 puta veću cijenu od realne,uništio gradska poduzeća i sad,kad mu ne gine zatvor i politički progon,ponaša se apatično,boli ga briga,izjavljuje gluposti-još se i ljuti. Dolje s Bandicem! Ima tko može i zna.

  • zbrnadic23 19.11.2010.

    Neznam zasto se ljudi iz drugih gradova bune oko cijene vrtica,istina je da placaju vecu cijenu ali nek pogledaju i drugu stranu.Neka se njima smanji cijena vrtica ali neka onda placaju porez i prirez po stopi koju placaju zagrebcani.Neslazem se da bi za pojedine cijena vrtica bila i do 2000 kn,ako to bude tako kako ce onda svrstavat djecu.Mislim da bi roditelji koji placaju tu cijenu trebali imati bolje usluge u vrticu a ne da djeca dobiju za uzinu pola banane i jedan keks.

Komentiraj...
Vidi sve komentare