To je to što me zanima!

Bankaru tri godine zatvora: Sa štednji 'posudio' 1,2 mil. kuna

Pritisnut financijskim poteškoćama Potkonjak je došao na ideju da "posudi" nešto s njihovih oročenih štednji. Pokrivao je dugove na Dinersu i kupio si automobil
Vidi originalni članak

Stjepan Potkonjak (44) nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora jer je rodbinu 'olakšao' za 1,2 milijuna kuna. Potkonjak je tijekom suđenja priznao nedjela i pokajao se te je obećao da će vratiti novce oštećenima, no u utorak se nije pojavio na objavi presude.

Od sredina 2006. do sredine 2008. bio je direktor poslovnice "Volksbanke" na Maksimirskoj cesti u Zagrebu. Osim za rukovođenje poslovnicom i kontrolu zakonitosti postupanja bio je zadužen i za promicanje poslovne politike banke te kontakte s VIP klijentima među kojima je bilo i nekoliko članova njegove obitelji. Pritisnut financijskim poteškoćama Potkonjak je došao na ideju da "posudi" nešto s njihovih oročenih štednji. No prije nego što je novac uspio vratiti slučaj je razotkriven. 

Priznao je da je u kolovozu 2006. posegnuo za novcima s računa Milice D., kojoj je lažirao razročenje sredstava te u dva navrata zadržao za sebe nešto više od 10.000 eura. Uzeo joj je ukupno 147.410 kuna. Sa 100.000 kuna koje je uzeo s oročene štednje Ane D. N. platio je dugove koje je u to vrijeme imao prema "Dinersu", a dio novca s računa Zdenke B. - 127.150 kuna - prebacio je na račun autosalona u kojem si je kupio "Suzuki".

Albinu D. malverzacijama s oročenom štednjom uzeo je oko 450 tisuća kuna, dok je Stjepanu B. podigao nešto više od 540 tisuća kuna.

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Daniela Kustec proglasila ga je krivim za 15 kaznenih djela - zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava te mu ublažila presudu. Budući da i sada plaća tri kredita te alimentaciju za dvoje djece sud ga je oslobodio plaćanja troškova procesa, kao i izdataka za branitelja koji mu je bio postavljen po službenoj dužnosti.

Kako je u međuvremenu "Volksbanku" kupila "Sberbank " sav novac Potkonjak će, ukoliko presuda postane pravomoćna, morati vratiti novoj upravi.


Idi na 24sata

Komentari 24

  • liliana 23.04.2014.

    Šteta šta su ga otkrili,neka im je uzeo,otkuda im toliki novac,nitko se ne pita.

  • 23.04.2014.

    Pa ti drži novac u banci

  • nocni_kupac 22.04.2014.

    Kako je zakon u onom Iranu neposten :( , tamo te pitaju kojom si rukom ukrao i kada kazes kojom onda ti je odsjeku :( , jesu divljaci :(.

Komentiraj...
Vidi sve komentare