Obavijesti

News

Komentari 24

Bankaru tri godine zatvora: Sa štednji 'posudio' 1,2 mil. kuna

Pritisnut financijskim poteškoćama Potkonjak je došao na ideju da "posudi" nešto s njihovih oročenih štednji. Pokrivao je dugove na Dinersu i kupio si automobil

VIDEO

Stjepan Potkonjak (44) nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora jer je rodbinu 'olakšao' za 1,2 milijuna kuna. Potkonjak je tijekom suđenja priznao nedjela i pokajao se te je obećao da će vratiti novce oštećenima, no u utorak se nije pojavio na objavi presude.

Od sredina 2006. do sredine 2008. bio je direktor poslovnice "Volksbanke" na Maksimirskoj cesti u Zagrebu. Osim za rukovođenje poslovnicom i kontrolu zakonitosti postupanja bio je zadužen i za promicanje poslovne politike banke te kontakte s VIP klijentima među kojima je bilo i nekoliko članova njegove obitelji. Pritisnut financijskim poteškoćama Potkonjak je došao na ideju da "posudi" nešto s njihovih oročenih štednji. No prije nego što je novac uspio vratiti slučaj je razotkriven. 

Priznao je da je u kolovozu 2006. posegnuo za novcima s računa Milice D., kojoj je lažirao razročenje sredstava te u dva navrata zadržao za sebe nešto više od 10.000 eura. Uzeo joj je ukupno 147.410 kuna. Sa 100.000 kuna koje je uzeo s oročene štednje Ane D. N. platio je dugove koje je u to vrijeme imao prema "Dinersu", a dio novca s računa Zdenke B. - 127.150 kuna - prebacio je na račun autosalona u kojem si je kupio "Suzuki".

Albinu D. malverzacijama s oročenom štednjom uzeo je oko 450 tisuća kuna, dok je Stjepanu B. podigao nešto više od 540 tisuća kuna.

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Daniela Kustec proglasila ga je krivim za 15 kaznenih djela - zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava te mu ublažila presudu. Budući da i sada plaća tri kredita te alimentaciju za dvoje djece sud ga je oslobodio plaćanja troškova procesa, kao i izdataka za branitelja koji mu je bio postavljen po službenoj dužnosti.

Kako je u međuvremenu "Volksbanku" kupila "Sberbank " sav novac Potkonjak će, ukoliko presuda postane pravomoćna, morati vratiti novoj upravi.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi