To je to što me zanima!

Barbieri prošao bez kazne za pucanje u drvo, ali je uvjetno osuđen zbog automatske puške

Prijavu za pucnjavu, tj. opće opasnu radnju Državno odvjetništvo u Splitu je odbacilo, zaključivši da od ispucanog streljiva nitko nije mogao nastradati
Vidi originalni članak

Poznatog hrvatskog gastronomskog stručnjaka i književnika, Veljka Barbierija (70) prošlog ljeta je privela policija u Makarskoj, nakon što je u vidno alkoholiziranom stanju ispalio više hitaca u deblo koje se nalazi ispred njegove obiteljske kuće na Šetalištu dr. fra Jure Radića. 

Policija je protiv Barbierija podnijela prijavu za dva kaznena djela, pucanje i automatsku pušku. 

OGLASIO SE I 'VELJKO PISTOLERO' Odvjetnik: Barbieri nije pucao u nevini čempres, čistio je pištolj

Prijavu za pucnjavu, tj. opće opasnu radnju Državno odvjetništvo u Splitu je odbacilo, javlja Dalmatinski Portal, zaključivši da nisu ispunjena obilježja djela, odnosno, da od ispucanog streljiva nitko nije mogao nastradati, dok je za automatsku pušku podignuta optužnica za nedozvoljeno posjedovanje oružja te je zatraženo izdavanje kaznenog naloga. 

Sud je prihvatio argumente tužilaštva i izdao nalog kojim je Barbierija osudio na 10 mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana. U slučaju da Barbieri prigovori nalogu, presuda pada, a optužnica ide na potvrdu pred optužno vijeće.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • stari Joža 24.02.2021.

    Državno odvjetništvo je "puklo" i stvorila se veeelika guzna rupa. Also, Barbieri može pucati po gradu, a kako je bio pijan, nije nikoga pogodio pa mu se oprašta. A, drvo? Drvo je glupo pa ne može tužiti pijanog veseljaka.

  • Steven King 24.02.2021.

    Zanimljivo kako bi njega kaznili a od trostrukog ubojice rade heroja?

  • lunardi1 24.02.2021.

    e moj baraba ..sta se nisi upucao u tikvu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare