To je to što me zanima!

Ivo Sanader si našao novog odvjetnika koji je branio Kutlu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Odvjetnik Mate Matić je u sukobu interesa te ne može braniti bivšeg premijera. Splitski odvjetnik Željko Gulišija još nije službeno angažiran, no krenuo je u Zagreb
Vidi originalni članak

Ivo Sanader hitno je u Zagreb pozvao splitskog odvjetnika Željka Gulišiju, javlja Tportal. Stručnjak za kazneno pravo navodno je u petak ujutro otputovao u Zagreb gdje bi trebao prisustvovati Sanaderovom povratku. Rekao je kako još nije službeno angažiran i dodao da mu je Sanader rekao da mu danas završava službeni put.  

Gulišija je branio Miroslava Kutlu i neke od okrivljenika u slučaju 'Dubrovačke banke'.

Matić poručio Sanaderu: Pusti sastanke i odmah se vrati kući

Odvjetnik Mate Matić koji je trebao zastupati Sanadera, neće to moći učiniti jer je u sukobu interesa, kako nam je to sam potvrdio.  

- Zvao sam Uskok kako bih provjerio jesam li u sukobu interesa jer ne znam detalje kaznenog djela za koja ga tereta. Rekli su mi da jesam pa ga ne mogu braniti, mora pronaći drugog odvjetnika - pojasnio nam je Matić. Sanadera ne može braniti jer je odvjetnik Darku Beuku, osumnjičenom članu uprave Hrvatskih šuma u slučaju Fimi media.

 Sa Sanaderom se, kaže, još nije uspio čuti, ali mu preko medija poručuje: "Najbolje je da prekine te svoje sastanke i juri nazad u Hrvatsku". Matić se nada kako će se s bivšim premijerom uspjeti čuti tijekom dana. 

- Ne znam tko bi ga mogao zastupati niti mu ja želim ikoga predlagati - dodao je.

MUP je na svojim stranicama objavio tjeralicu za bivšim premijerom Ivom Sanaderom. USKOK ga traži zbog udruživanja za počinjenje kaznenog djela i zloporabe položaja i ovlasti. 

USKOK traži Sanadera zbog izjava Mravka i Barišića

Bivši čelnik HEP-a Ivan Mravak u pritvoru je proveo 167 dana, a za to vrijeme otvorio je dušu istražiteljima. Iz Remetinca je pušten zahvaljujući oprosnici koju je zaradio kada je navodno za malverzacije u HEP-u optužio Ivu Sanadera i Mladena Barišića. Prema pisanju Večernjeg lista, priznao je da je ispunjavao naloge koje mu je osobno dao bivši premijer. Na njegov je zahtjev i potpisao ugovor bez zaštitne klauzule 2007. godine o isporuci struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju. Zvao ga je i bivši član HEP-ove uprave Krešimir Čosić i dao mu do znanja da mora skopiti ugovor kako odgovara Sanaderu. Navodno se tijekom svojih dugih svjedočenja dotaknuo uloge Luke Bebića, Damira Polančeca, Krešimira Ćosića, Božidara Kalmete i Branka Vukelića. Mravak je istražiteljima navodno predočio i svoje bilješke, koje je vodio čitavo vrijeme. Zapisivao je detalje s raznih sastanaka, kojima je potkrijepio vjerodostojnost svojih iskaza. 

Bivši rizničar HDZ-a i šef Carine Mladen Barišić otkrio je detalje plana izvlačenja novca iz Fimi medije Nevenke Jurak. Objasnio je USKOK-u kako su svi znali da Sanader ne tolerira neposluh i kako se za najmanji neposluh može izgubiti posao.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • šaptačica 11.12.2010.

    a ti njihovi odvjetnici su usko povezani sa krim miljeom

  • mixer 11.12.2010.

    Tko pod drugim jamu koplje, sam u nju padne. Ivo, Ivo činimise, da si sebi iskopao jamu duboku ko krater, kad je pala trofazna krmača !!!!

  • prviuredu 11.12.2010.

    parnica----

Komentiraj...
Vidi sve komentare