Obavijesti

News

Komentari 17

Ivo Sanader si našao novog odvjetnika koji je branio Kutlu

Ivo Sanader si našao novog odvjetnika koji je branio Kutlu
6

Odvjetnik Mate Matić je u sukobu interesa te ne može braniti bivšeg premijera. Splitski odvjetnik Željko Gulišija još nije službeno angažiran, no krenuo je u Zagreb

VIDEO

Ivo Sanader hitno je u Zagreb pozvao splitskog odvjetnika Željka Gulišiju, javlja Tportal. Stručnjak za kazneno pravo navodno je u petak ujutro otputovao u Zagreb gdje bi trebao prisustvovati Sanaderovom povratku. Rekao je kako još nije službeno angažiran i dodao da mu je Sanader rekao da mu danas završava službeni put.  

Gulišija je branio Miroslava Kutlu i neke od okrivljenika u slučaju 'Dubrovačke banke'.

Matić poručio Sanaderu: Pusti sastanke i odmah se vrati kući

Odvjetnik Mate Matić koji je trebao zastupati Sanadera, neće to moći učiniti jer je u sukobu interesa, kako nam je to sam potvrdio.  

- Zvao sam Uskok kako bih provjerio jesam li u sukobu interesa jer ne znam detalje kaznenog djela za koja ga tereta. Rekli su mi da jesam pa ga ne mogu braniti, mora pronaći drugog odvjetnika - pojasnio nam je Matić. Sanadera ne može braniti jer je odvjetnik Darku Beuku, osumnjičenom članu uprave Hrvatskih šuma u slučaju Fimi media.

 Sa Sanaderom se, kaže, još nije uspio čuti, ali mu preko medija poručuje: "Najbolje je da prekine te svoje sastanke i juri nazad u Hrvatsku". Matić se nada kako će se s bivšim premijerom uspjeti čuti tijekom dana. 

- Ne znam tko bi ga mogao zastupati niti mu ja želim ikoga predlagati - dodao je.

MUP je na svojim stranicama objavio tjeralicu za bivšim premijerom Ivom Sanaderom. USKOK ga traži zbog udruživanja za počinjenje kaznenog djela i zloporabe položaja i ovlasti. 

USKOK traži Sanadera zbog izjava Mravka i Barišića

Bivši čelnik HEP-a Ivan Mravak u pritvoru je proveo 167 dana, a za to vrijeme otvorio je dušu istražiteljima. Iz Remetinca je pušten zahvaljujući oprosnici koju je zaradio kada je navodno za malverzacije u HEP-u optužio Ivu Sanadera i Mladena Barišića. Prema pisanju Večernjeg lista, priznao je da je ispunjavao naloge koje mu je osobno dao bivši premijer. Na njegov je zahtjev i potpisao ugovor bez zaštitne klauzule 2007. godine o isporuci struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju. Zvao ga je i bivši član HEP-ove uprave Krešimir Čosić i dao mu do znanja da mora skopiti ugovor kako odgovara Sanaderu. Navodno se tijekom svojih dugih svjedočenja dotaknuo uloge Luke Bebića, Damira Polančeca, Krešimira Ćosića, Božidara Kalmete i Branka Vukelića. Mravak je istražiteljima navodno predočio i svoje bilješke, koje je vodio čitavo vrijeme. Zapisivao je detalje s raznih sastanaka, kojima je potkrijepio vjerodostojnost svojih iskaza. 

Bivši rizničar HDZ-a i šef Carine Mladen Barišić otkrio je detalje plana izvlačenja novca iz Fimi medije Nevenke Jurak. Objasnio je USKOK-u kako su svi znali da Sanader ne tolerira neposluh i kako se za najmanji neposluh može izgubiti posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije