To je to što me zanima!

Bauk: Ništa novo što HDZ-ovac pokušava spasiti sebe. Fokus priče treba biti na policajcima

Ovdje je najvažnije da zakon krše službe koje imaju zadatak provoditi ga, poručuje SDP-ov zastupnik Arsen Bauk govoreći o slučaju HDZ-ovog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića
Vidi originalni članak

U priči o Dekaniću najmanji bi naglasak trebao biti na njemu, on je samo još jedan u nizu bahatih HDZ-ovaca s druge razine, koji misle da se mogu prema državi ponašati kao da je njihova osobna i stranačka, ističe SDP-ov Arsen Bauk govoreći o privedenom HDZ-ovom vukovarsko-srijemskom županu Damiru Dekaniću, zajedno s još tri policijska službenika zbog sumnje u lažiranje zapisnika nakon nesreće u kojoj je župan sa službenom Škodom lani pijan sudjelovao. 

Veći bi fokus trebao biti, naglašava Bauk, na državnim službenicima, policajcima. 

UHIĆEN DAMIR DEKANIĆ Kako se izvlačio HDZ-ov župan: Rođak vozio, on bio suvozač. A svjedoci ga vidjeli da je sam!

- A koji su, očito, prema nalazu PNUSKOK-a, pomogli u prikrivanju Dekanićevog prometnog prekršaja izazvanog u pijanom stanju i eventualnoj šteti na službenom automobilu županije. Ako su policijski službenici u stanju nekog spasiti ili pokušati ga spasiti i zaštititi, onda se postavlja pitanje jesu li u stanju isto tako nekome "napakirati." Drugo je pitanje da se to sve manje-više znalo jer je to objavljivano u medijima, a onima koji su to istraživali trebalo je vremena više nego što je to prihvatljivo i normalno s obzirom na današnju tehnologiju - poručuje. 

Naime, Dekanić je, podsjetimo, nakon slijetanja s ceste i zabijanja u ogradu obiteljske kuće lani kod Cerne tvrdio da nije on vozio jer je popio. Napuhao je 1,44 promila. U policijskom zapisniku se navodi 37-godišnjak, inače Dekanićev rođak, kao vozač iako su svjedoci govorili da je župan sam izašao iz auta u vidno alkoholiziranom stanju i molio oštećenu obitelj da ne zove policiju.  

VELIKA AKCIJA U SLAVONIJI Uskok i MUP oglasili se oko uhićenja Dekanića: Čeka se ispitivanje svih osumnjičenika

- Ovdje je najvažnije da zakon krše službe koje imaju zadatak provoditi ga. To je najveća tema, a to što je neki HDZ-ovac druge razine pokušao spasiti sebe na jedan bizaran način, ništa novo, pogotovo ako ovi s četvrte razine mogu ukrasti milijardu kuna - dodao je Bauk.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • i.hun 15.03.2023.

    Kako vam nije jasno da u svim policijskim upravama kadrovsku politiku vode župani.

  • Ajduk.Caruga 15.03.2023.

    HDZ to ne zabrinjava jer većina Hrvata u vrijeme izbora dobije amneziju

  • superman1978 15.03.2023.

    majketimile ovi lazirali sve u zapisniku osim onog glavnog!umjesto da su samo napisali 0,0 promila i osiguranje pokriva sve hahaha oni doveli lazne svjedoke,izostavili stvarne svjedoke,sklepali lazni izvjestaj da zupan nije vozio hahahahahahaha pa koliko tu glava premudrih ima koje nisu u stanju razborito donijeti jednu jedinu odluku ako vec imaju u planu muljat

Komentiraj...
Vidi sve komentare