To je to što me zanima!

BBC tvrdi: General s velikim iskustvom iz Sirije preuzima rusku vojsku da ih dovede u red

On ima puno iskustva u ruskim vojnim operacijama u Siriji, vjerujemo da bi mogao poboljšati upravljanje i zapovijedanje, tvrde dužnosnici za BBC
Vidi originalni članak

Zapadni dužnosnici smatraju kako je Rusija reorganizirala upravljanje vojnim operacijama u Ukrajini tako da su na čelo postavili generale s velikim vojnim iskustvom iz rata u Siriji. 

Kako javlja BBC, loša koordinacija ruskih trupa u Ukrajini dijelom je uzrokovana činjenicom da je dio postrojbi naredbe dobivao iz sasvim drugih distrikata od onih iz kojih su došli, a primijećeni su i slučajevi dvostrukog upravljanja. Jedan neimenovani dužnosnik rekao je kako ruski vojnici nikada nisu trenirali za rat u takvim uvjetima. 

General Aleksandar Dvornikov, zapovjednik Južnog distrikta, zadužen je da dovede stvari u red, javlja BBC. 

OSNOVALI SVOJU LEGIJU Ukrajinskoj vojsci pridružuju se i Rusi: 'Borit ću se protiv režima Putina da ljudi budu slobodni'

- On ima puno iskustva u ruskim vojnim operacijama u Siriji, vjerujemo da bi mogao poboljšati upravljanje i zapovijedanje - rekao je zapadni dužnosnik. Smatra da će politički ciljevi postati prioritet nad vojnim jer Rusija mora pokazati neku razinu napredovanja do 9. svibnja, kada se slavi pobjeda u Drugom svjetskom ratu. 

Zapadni obavještajci kažu kako su primijećene grupe koje se organiziraju kako bi krenule prema Donbasu. 

UZBUNA NA JUGU UKRAJINE Policijski sat u Odesi: 'Prijeti nam napad, znamo i kad točno'

- Problem je što postoji neslaganje između vojne logike, koja bi nalagala da se prikladnim vojnim taktikama zauzme Donbas, te da se nešto nauči iz dosadašnje katastrofe koja Rusiju vodi u poraz. S druge strane je politički imperativ da se operacija što prije privede kraju - kaže izvor za BBC. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako Rusija ne bude spremna promijeniti svoju vojnu taktiku i ne bude učinkovitija u korištenju oružja, teško je reći da će pobijediti, a ako do toga i dođe, sigurno se neće dogoditi unutar vremenskog ograničenja koje su si zadali - smatra dužnosnik. 

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 18

  • ZLATKO FILIPOVIĆ 10.04.2022.

    Ovo je ukrajina a ne sirija, i ovo su ukrajinci a ne sirijci

  • sefket_ramadani 09.04.2022.

    Već tada je trebalo razmišljati o vojnoj akciji protiv ruskog zločinačkog režima. Zbog Rusa su i bile ogromne žrtve u Siriji, a ne zbog Amera...

  • 09.04.2022.

    Bojim se da neće i njega neko pregaziti s tenkom ili BOV-om.

Komentiraj...
Vidi sve komentare