News

Komentari 19

BBC tvrdi: General s velikim iskustvom iz Sirije preuzima rusku vojsku da ih dovede u red

BBC tvrdi: General s velikim iskustvom iz Sirije preuzima rusku vojsku da ih dovede u red

On ima puno iskustva u ruskim vojnim operacijama u Siriji, vjerujemo da bi mogao poboljšati upravljanje i zapovijedanje, tvrde dužnosnici za BBC

Zapadni dužnosnici smatraju kako je Rusija reorganizirala upravljanje vojnim operacijama u Ukrajini tako da su na čelo postavili generale s velikim vojnim iskustvom iz rata u Siriji. 

Kako javlja BBC, loša koordinacija ruskih trupa u Ukrajini dijelom je uzrokovana činjenicom da je dio postrojbi naredbe dobivao iz sasvim drugih distrikata od onih iz kojih su došli, a primijećeni su i slučajevi dvostrukog upravljanja. Jedan neimenovani dužnosnik rekao je kako ruski vojnici nikada nisu trenirali za rat u takvim uvjetima. 

General Aleksandar Dvornikov, zapovjednik Južnog distrikta, zadužen je da dovede stvari u red, javlja BBC. 

- On ima puno iskustva u ruskim vojnim operacijama u Siriji, vjerujemo da bi mogao poboljšati upravljanje i zapovijedanje - rekao je zapadni dužnosnik. Smatra da će politički ciljevi postati prioritet nad vojnim jer Rusija mora pokazati neku razinu napredovanja do 9. svibnja, kada se slavi pobjeda u Drugom svjetskom ratu. 

Zapadni obavještajci kažu kako su primijećene grupe koje se organiziraju kako bi krenule prema Donbasu. 

- Problem je što postoji neslaganje između vojne logike, koja bi nalagala da se prikladnim vojnim taktikama zauzme Donbas, te da se nešto nauči iz dosadašnje katastrofe koja Rusiju vodi u poraz. S druge strane je politički imperativ da se operacija što prije privede kraju - kaže izvor za BBC. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ako Rusija ne bude spremna promijeniti svoju vojnu taktiku i ne bude učinkovitija u korištenju oružja, teško je reći da će pobijediti, a ako do toga i dođe, sigurno se neće dogoditi unutar vremenskog ograničenja koje su si zadali - smatra dužnosnik. 

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE<<<

Najčitaniji članci