To je to što me zanima!

BBC: U takvoj su recesiji da bi i najtrijezniji Hrvat eksao rakiju

Novinar BBC-ja napisao je kako je neizbježno da Hrvatska u sljedeću godinu uđe u recesiji te da se nismo pokazali ni u izvlačenju novca iz fondova Europske unije
Vidi originalni članak

Vatromet, puhački orkestar i masovni zbor koji pjeva Odu radosti objavili su hrvatski ulazak u Europsku uniju prošle godine. Ali sreća nije dugo trajala. 

Zemlja je i dalje zaglavljena u recesiji kojoj se ne nazire kraj što bi i najtrezvenijeg Hrvata natjeralo da drmne rakiju, piše britanski BBC. Čini se neizbježno da će Hrvatska i u 2015. godinu ući u recesiji i to šestu godinu za redom. A izlazak iz nje pokazao se kao nimalo lak zadatak. 

Zadnjih mjesec dana analisti češće spominju mogućnost da Bruxelles i Međunarodni monetarni fond (MMF) Hrvatskoj ponude program pomoći za gospodarstvo, no to će ovisiti o hrvatskim rezanjima javne potrošnje i poticanja novog poduzetništva. No trenutno se ne čini vjerojatno da će ispuniti prvi uvjet. Smanjenje državne potrošnje bio bi politički opasan potez za godinu dan prije općih izbora, piše BBC.

Što se tiče pomaganja razvoju novih poslova, Hrvatska se još uvijek pokušava snaći. I iako europsko članstvo donosi i pristup raznim fondovima za mala i srednja poduzeća, čini se da je do tog novca prilično teško doći, zaključuje Guy De Launey. Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 190

  • melidony 01.10.2014.

    Utjehe nema u vinu (rakiji) Zaboravio je spomenuti da nas vodi najnesposobnija ekipa u zadnjih 20 godina.

  • TVRDOGLAVI SVABO 01.10.2014.

    a sta imas protiv rakije sljiva je bolja od viskija samo sto je iz inostranstva ne mora znacit da je viski dobar

  • Kis00 30.09.2014.

    Ucite dicu strani jezik jer ce im trebati kad krenu trbuhom za kruhom....

Komentiraj...
Vidi sve komentare