To je to što me zanima!

Beba Javier uspio: Spasio život bratu (7) na samrti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon Javierovog rođenja liječnici su iz njegove pupkovine uzeli matične stanice koje su početkom ove godine, 23. siječnja, transplantirane Andresu
Vidi originalni članak

Mali Javier rodio se u listopadu prošle godine kako bi spasio život svom starijem bratu Andresu (7). Javier je prva španjolska beba posebno odabrana genetskom selekcijom kako bi njegova krv i koštana srž odgovarala teško bolesnom bratu. Andres je pato od beta talasemije, odnosno teške anemije. Ova bolest razara eritrocite, a jedini je spas transfuzija krvi i u konačnici transplantacija koštane srži. Nakon Javierovog rođenja liječnici su iz njegove pupkovine uzeli matične stanice koje su početkom ove godine, 23. siječnja, transplantirane Andresu. Postupak je, kazali su liječnici za El Pais, prošao odlično, i dječak se odlično oporavlja. Vjeruju da je potpuno izliječen. Andres za sada i dalje mora svakog tjedna dolaziti na pretrage.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • diki4 14.03.2009.

    Neznan što bi čovik moga reći na ovo...posebno DIZAJNIRANA beba????? Na što je doša ovaj svit? Žalosno!! Rodija se da bi bratu spasija život??? Ma ovo je najodvratnija izjava koju san ikad čula!! Sramota! Al, Bog neka sudi!

  • ICE_MAIDEN 13.03.2009.

    mali heroj ....

  • babyy 13.03.2009.

    Uzimanje maticnih stanica je trebalo provodit davnih dana da svi mozemo nedaj boze pomoc svojoj djeci. Ovo je divno

Komentiraj...
Vidi sve komentare