To je to što me zanima!

'Bebić se klanja samo svome dobrom prijatelju Ivi Sanaderu'

Kosor kaže da o protukandidatima, koji žele doći na čelo stranke, ne razmišlja. U intervjuu o Sanaderu govori vrlo oprezno. Vjeruje kako će HDZ preživjeti suđenje
Vidi originalni članak

Šefica HDZ-a Jadranka Kosor u intervjuu za tportal priznala je da ju je šokiralo što su joj neki ljudi koje je uvela u Vladu i stranku okrenuli leđa. Pritom je mislila na Tomislava Karamarka i Domagoja Ivana Miloševića, koji žele zasjesti na njezino mjesto. Osvrnula se i na Davora Stiera, koji je cijelo vrijeme bio uz nju te ga je stavila i na visoko drugo mjesto u 7. izbornoj jedinici, da bi na kraju istupio protiv nje. 

- Neki moji kolege koriste medije u unutarstranačkoj borbi, što je loše jer pakt s medijima protiv vlastitog kolege ne donosi ništa dobro. Ja sam najavila sjednicu Predsjedništva za taj tjedan i njihov zahtjev za hitnom sjednicom je bio nepotreban. To je bilo samo nastojanje Darka Milinovića da dobije prostor u medijima - rekla je Kosor komentirajući zbivanja nakon njezina prijedloga izmjena statuta stranke.

Dodala je kako su njezin prijedlog 'jedan čovjek, jedan glas' dobro prihvatili svih članovi HDZ-a. Ustvrdila je kako oko članstva i popisa nemaju problema.

U intervjuu se Kosor naravno osvrnula na skorašnje unutarstranačke izbore. Kazala je kako o svojim protukandidatima nije razmišljala. 

- Vjerujem da se možemo sučeliti samo programima i onim što smo radili za stranku i Hrvatsku - zaključuje. 

Kosor: Neka Bebiću mandarine i masline dobro rode

Progovorila je i o odnosima s Lukom Bebićem koji je bio njezin najžešći kritičar. Kazala je kako se s njim nije dugo čula.

- Meni je samo žao zbog njegovih godina jer uvijek mislim da kad netko dođe u tako zrelu dob kao što je Bebić, onda mora do tog vremena naučiti poštivati i uvažavati druge ljude i čudim se što je iznio neistine o tome da su se meni morali u stranci klanjati. Svatko tko zna Luku Bebića zna da je on osoba koja se ne bi klanjala nikome, osim svom dobrom prijatelju Ivi Sanaderu - bila je oštra Kosor i na kraju rekla da Bebiću želi dug život te da mu 'mandarine i masline dobro rode'.

Vjeruje da HDZ može preživjeti suđenje

O svom prethodniku Ivi Sanaderu i njegovom suđenju govori pomalo oprezno. Kosor kaže kako je zabrinuta jer je podignuta optužnica protiv HDZ-a. No, vjeruje kako HDZ može i mora preživjeti sudski proces. 

- Što se tiče svakog suđenja, ja sam izraziti legalista i zaista je za mene svatko nevin dok se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže - kaže Kosor te dodaje kako je od odlaska Sanadera ona bila u problemima i u stranci i u Vladi. 

>>> Cijeli intervju čitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 33

  • zdrawe 26.04.2012.

    nije mu to za zamjerit.. uostalom i ti se klanjala dosta dugo, ne pamtis to,??

  • Dorica_2 26.04.2012.

    Jaco,jaco,pa ja sam mislila da si ti starija,od BEBICA,bas sam se presla,dobro da si to objavila,pa kome si se ti klanjala, ti si prva koja se nije odvajala od Sanader,a sad "BLJUJES" po njemu,kako te nije vise sram,stvarno ti treba pokloniti knjigu Lijepog ponasanja,ali mozda bi i to bilo uzalud,Uzdizala si se lagano uz IVU,ali Jaco,TKO VISOKO LETI;sto mu se desi????????????????????????ß

  • dubi1953 26.04.2012.

    Meni nije jasno zašto nitko ne sudi svim ovim lopovima koji su pokrali ovu državu i doveli nas na rub siromaštva nego jebu nas male ljude za sitnu lovu a cijeli vrh sa tuđmanom na čelu je pokrao ovu državu uz blagoslov hdz-a!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare