To je to što me zanima!

Bebu su pogrešno cijepili i htjeli da majka šuti o tome

Glavna sestra koja je Ivi dala cjepivo plačući se ispričavala zbog greške, ali je i rekla da ne pričam o tome okolo ljudima, rekla je majka Mihaela (19)
Vidi originalni članak

Osječki liječnici danonoćno prate stanje pet dana stare bebe Ive Škrobić koja leži na intenzivnom odjelu Kliničke bolnice nakon što je, odmah po rođenju, u matičnoj virovitičkoj bolnici greškom primila duplu dozu cjepiva protiv tuberkuloze. Cjepivo joj je dala glavna medicinska sestra rodilišta koja ima deset godina iskustva, a koja je odmah o tome obavijestila dežurnog liječnika priznavši svoju krivicu.
- Znala sam odmah da nešto nije u redu jer su sve bebe odveli na cijepljenje istovremeno i isto tako su ih istovremeno i vratili mamama, osim Ivu meni. Čekala sam dva sata da mi je donesu i tada su mi rekli da je greškom dobila duplo cjepivo. Glavna sestra koja joj je dala cjepivo došla mi je plačući i ispričavala se zbog pogreške, ali mi je i rekla da ne pričam o tome okolo ljudima. Bila sam bijesna i htjela sam je udariti. Tako je pogriješila i još mi i prijeti. Kada su mi donijeli malenu, ona je samo žmirila, nije htjela ni sisati, kao da je sva klonula. Osjećala sam se stvarno jadno - kazala nam je majka Mihaela Škrobić (19) koja već nekoliko dana leži sa svojom bebom u osječkoj bolnici gdje su ih hitno prevezli nakon primanja cjepiva.
- Liječnica koja pazi na Ivu kaže da je za sada bebino zdravlje u redu. Nema nikakvih posljedica cjepiva, ali da se one mogu pojaviti tek nakon desetak dana i to u vidu povećanih limfnih čvorova na mjestu gdje je primljeno cjepivo i alergije i tko zna čega još. Jako me je strah, a najgore mi je što sam posve nemoćna. Malena za sada normalno sisa - kaže očajna mama Mihaela čiji strah za bebino zdravlje dijeli i tata Ivica, te njeni roditelji Ante i Anica koji su najavili tužbu protiv virovitičke bolnice.
U virovitičkoj bolnici ravnateljica dr. Ana Bajer Feketić rekla je da je Uprava bolnice pokrenula istragu koja će utvrditi sve okolnosti pod kojim je bebi dana dvostruka doza cjepiva.
- Najviše me naljutilo kada sam čuo da je virovitički liječnik ovu neoprostivu grešku usporedio s pogreškom u prometu kada se daje lijevi 'žmigavac', a automobilom se skreće u desnu stranu?! - kaže djed Antun Jager.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • rođo1 07.01.2009.

    @virovi ponavljam da ne opravdavam sestru na odjelu. mislim da nije toliko alarmantna situacija da se tu ženu razapinje na križ.mišljenja sam da i ona prolazi kroz jedan teški period i ne treba joj dodatno bacati soli na ranu.pitam te smatrašli sebe toliko savršenom da si bezgrešna i da se tebi tako što nebi moglo dogodit.rekao sam sinoć većina nas radi na poslu i kad pogriješo to bude samo materijalna šteta pa,ali nam to nedaje zapravo da mislimo kak smo bezgrešni pozdrav rođo1

  • virovi 07.01.2009.

    rođo 1-pogrešno si shvatio moj komentar,ja ne napadam nikoga samo sam htjela reći da ovakve stvari trebaju izaći u javnost a ne ostati tabu tema.shvačam garu jer i ja sam takva ali mislim da trebamo biti kao i ova mlada majka i ne možemo reci da ona ne brine o svom djetetu,vjerujem da joj je teško ali je smogla snage da o tome govori,da je ostavila samo par dana sama sebi bi rekla-sve je u redu-i nikom ništa,a ovako se svi možemo zapitat šta se to dešava

  • VIDRAVT 06.01.2009.

    e gara mama i tata od curice nisu zvali novinare i nedaju nikakve komentare makar ih novinari zovu skroz

Komentiraj...
Vidi sve komentare