To je to što me zanima!

Bečki muzej prodaje digitalnu verziju Klimtovog 'Poljupca'

Uoči Valentinova, muzej je najavio da će početi prodavati digitalnu romansu u obliku 10.000 NFT-ova Klimtovog "Poljupca", od kojih svaki košta 1.850 eura
Vidi originalni članak

Jedno od najpoznatijih svjetskih romantičnih umjetničkih djela prodavat će se u jedinstvenoj digitalnoj verziji kad bečki muzej Belvedere ponudi kupcima NFT legendarne secesijske slike Gustava Klimta "Poljubac".

Uoči Valentinova, muzej je najavio da će početi prodavati digitalnu romansu u obliku 10.000 NFT-ova Klimtovog "Poljupca", od kojih svaki košta 1.850 eura.

DAN LJUBAVI Nećemo komplicirati: Srce kao motiv u 7 vrlo jednostavnih manikura za Valentinovo

Neki hvale a neki odbacuju ideju NFT-ova kao shemu zarađivanja novca nakon što su NFT umjetnička djela donijela milijune na aukciji.

Ti tzv. nezamjenjivi tokeni digitalni su certifikati autentičnosti koji su namijenjeni dokazivanju da se radi o originalu, čak i ako su bezbrojne druge digitalne kopije Klimtovih umjetnička djela i dalje postoje.

PROMO Našli smo poklon za Valentinovo kojeg vole sve žene

Ovim projektom Belverede koristi novi izvor prihoda, rekla je glasnogovornica kampanje, koja bi mogla donijeti ukupno do 18,5 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • prokurator 28.01.2022.

    hini nije palo na pamet da objasni što je nft.

Komentiraj...
Vidi sve komentare