To je to što me zanima!

E, to je tragač: Pas Pik najbolja je "njuška" među policajcima

Muči se s ecstasyjem: Belgijski ovčar vrlo brzo nanjuši heroin, ali za tablete ecstasyja treba mu duže. Piku će uskoro sedam, a šest godina je u policiji
Vidi originalni članak

Pas Pik “zaposlenik” je PU splitsko-dalmatinske i jedan od najboljih četveronožnih tragača za narkoticima na ovim prostorima.

- Uvijek je oran za rad, nikad ne odustaje. Dosad je imao 30-ak značajnih pronalazaka narkotika - kaže policajac Ivica Tolić (42) iz Imotskog.

Pik  živi s Tolićem i njegovom obitelji. Uskoro će navršiti sedam godina, a šest je u policiji. Za 20-ak sekundi pronađe zamotuljak s heroinom skriven u automobilu. Više vremena treba mu da nanjuši ecstasy.

- Mirise narkotika naučio je na obuci. Šest mirisa stavljali smo uz tenisku lopticu za kojom je u igri tragao - kaže Tolić. 


Idi na 24sata

Komentari 35

  • Dj Payo 04.06.2012.

    Underdog haha

  • xnet0822 04.06.2012.

    Meni je najbolji Rex iz istoimene serije ...

  • timica2 04.06.2012.

    Pik ne zna koliko je života spasio,ali predano radi.Zna on da će dobiti lopticu ili omiljenu hranu na kraju zadatka.Cijenim pse,jer oni puno toga o nama znaju nego što mi mislimo.Prepoznaju naše emocije,govor našeg tijela.Želim da "policajac" Pik dočeka svoju mirovinu,i neka uživa.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare