To je to što me zanima!

Benčić: 'Mi cijelu pandemijsku krizu samo vrludamo, krivi su za to Plenković i Beroš'

Među top 10 zemalja smo po broju umrlih na milijun stanovnika. Deveti smo na cijelom svijetu, za to jeste odgovoran direktno on i ministar Beroš. Nisu uzeli savjete od oporbe ni od struke, rekla je Benčić
Vidi originalni članak

Ja ne kažem da premijer nema velikih briga, zadataka i problema. Svakako da ima, ali to je zapravo bio odgovor njemu na njegove tvrdnje da je život u Hrvatskoj super, da nam BDP raste izuzetno visokim stopama i da mi oporbe ne vidimo kako je velike i važne stvari on napravio u ovom mandatu, rekla je Sanda Benčić gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na pitanje vezano uz njenu izjavu upućeni premijeru Plenkoviću da bi malo željela ući u njegovu glavu da se odmori.

Prokomentirala je i ponašanje premijera Plenkovića vezano uz njegov odnos s kritikom.

- Taština nije dobar suradnik političara. Vi zaista morate biti sposobni primiti kritiku, imati puno veću toleranciju na kritiku jer to je vaš posao da čujete što je dobro i što nije te da u konačnici to integrirate u svoj rad - rekla je Benčić za premijera.

Spomenula je kako je u ovom mandatu Plenković suočen s tri krize, jedna od njih je potres, druga pandemija, a treća obnova.

- Nije Plenković kriv što imamo pandemiju, ali da smo među top 10 zemalja po broju umrlih na milijun stanovnika. Deveti smo na cijelom svijetu, za to jeste odgovoran direktno on i ministar Beroš. Nisu uzeli savjete od oporbe ni od struke. Mi već dvije godine kroz ovo krizu vrludamo, da čekamo što će se dogoditi u susjednim zemljama, čekamo vidjeti kako su oni reagirali i oni tek nakon toga reagiraju - rekla je Benčić.

Komentirala je ministra Horvata kao i ostavku koju traže. Opoziv ministra graditeljstva Darka Horvata predložila je zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš koja je izvijestila da se oporba dogovorila i da će pokrenuti postupak. Naime, svoje zahtjeve temelje na sporoj obnovi nakon potresa.

- Mi smo svjesni da sve odluke u Vladi donosi Plenković i da ministri nemaju neku veliku ulogu i kompetencije i po tom ključu su i birani. Premijer Plenković mora preuzeti odgovornost za sve što je učinio i nije učinio ministar Horvat - rekla je Benčić.

Po pitanju obnove koordinaciju smatra trenutno najvećim problemom s obzirom da se uz obnovu vezuje nekoliko ministarstava, fonda i agencija. Smatra da treba pokrenuti posebnu instituciju za obnovu.

Uskoro opširnije..

Idi na 24sata

Komentari 159

  • najiram 10 23.01.2022.

    koliko  nas  sječanje  služi  točno  znamo  da  si  po  ulicama  vikakala  da  se  ljudi  na  cijepe...poslije  si  vikala  da  nema  korone...još  poslije  si  vikala  da  netrebaju  kovid  potvrde...za  što  si  ono  ti  kriva...vrludali  si  svuda  sa  tom  poklonjenom  diplomon  podobnih...ili  oćeš  da  iznesemo  tko  je  sve sudjelovao  u  kreiranju  tvoje  diplome...ili  očeš   da  preuzmeš  krivicu  na  sebe  zbog  laži  i  širenja  korone...pa  zašto  umire  najviše  hrvata  u  bolnicama...jer  su  doktori  sa  poklonjenim  diplomama  neznaju  raditi...oni  koji  su  diplome  zaradili  učenjem  otišli  su  van  hrvatske  radi  partijskih  uhljeba  i  poklonjenih  diploma...jer  im  je  dosta  da  oni  rade  a  ovi  da  se  prenemažu  na  radnim  mjestima za  koja  nemaju  kvalifikacije  niti  naućenog  znanja...

  • Misko022 23.01.2022.

    Barem je (vecinom) konstruktivna i vodi se argumentima. Sto se toga tice je osvjezenje na politickoj sceni.

  • Franz Josef 23.01.2022.

    I vi tak zvana opizicija ste ustvari podrska kpj-ua u malom .

Komentiraj...
Vidi sve komentare