To je to što me zanima!

Benčić o koaliciji SDP-om: 'Oni nisu pristali na naše uvjete. U Zagrebu postoje problemi, ali...'

Koordinatorica stranke Možemo! je rekla kako su završili pregovore s SDP-om. Ne idu, kako kaže, u točkastu koaliciju, a ulazak Milanovića u 'igru' nije utjecao na tu odluku
Vidi originalni članak

Cijela politička scena je bila iznenađena potezom Zorana Milanovića i to je bio namjeravani efekt koji je polučio određene rezultate u smislu mobilizacije birača, no mi imamo rast rejtinga tri mjeseca za redom i nama se ništa ne mijenja u smislu načina kako izlazimo na izbore, ispričala je Sandra Benčić u razgovoru za N1.

Koordinatorica stranke Možemo! je rekla kako su završili pregovore s SDP-om. Ne idu, kako kaže, u točkastu koaliciju, a ulazak Milanovića u 'igru' nije utjecao na tu odluku.

- Rekli smo koji su razlozi zašto se nismo dogovorili i on nije vezan za Milanovića. Postoje dva jasna momenta, mi smo u pregovore ušli sa 4 mandata i napravili smo istraživanje i smatrali smo da je uredu s time i izlazimo, da dobijemo minimalno mandata koliko imamo i sami, no SDP nije mogao pristati na to i ja sama rekla – u redu. Okolnosti koje imamo idu u prilog tome da idemo u dva bloka, a to je ulazak Milanovića u igru i preslagivanja na ljevici - istaknula je.

IZBORI SE BLIŽE Tomašević: 'HDZ je zaslužio otići u oporbu, njihove korupcijske afere se ne mogu ni izbrojati'

O gradu Zagrebu

Zatim se osvrnula i na upravljanje Zagrebom. To će biti njihova prednost, dodaje.

- Postoje problemi, ali mi se time bavimo. Uzmite Jakuševec, mi smo prva stranka koja je imala hrabrosti odrediti lokaciju Centra za gospodarenje otpadom i pregovarati s ministarstvom i reći im da nas ne opstruiraju. Radi se na projektnoj dokumentaciji i nadamo se da će sljedeće godine dobiti dozvole i da će se krenuti sa izgradnjom - izjavila je i dodala je da će gospodarenje otpadom biti strateški projekt ako dođu na vlast.

MOŽEMO PREDSTAVIO PROGRAM Benčić otkrila što će napraviti kada dođu na vlast: 'Osigurat ćemo besplatni pobačaj'

Kreću s gradnjom stanova za socijalni najam, ali i da izdaju gradske stanove.

- Mi bismo svi voljeli da to ide brže, ali dok se ne promjeni vlast i način na koji su određene procedure, jer su svi od mandata Andreja Plenkovića centralizirani i prebačeni na ministarstva, nema ništa. Sada bez dozvole nekog ministarstva vi na lokalnoj razini ne možete ništa napraviti, oni su to namjerno napravili da bi držali u šaci cjelokupnu državu. To moramo mijenjati - rekla je Benčić.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • nec.1996 25.03.2024.

    svi bi htjeli sefovati ,i biti ce to izbori koma ,i poceti ce trgovanje jer niko nece sakupiti mandate.

  • domagoj sb 25.03.2024.

    Pa od vlastite gluposti te nitko osim sebe samog ne može spasiti.Bencicki je ego toliko blokirao moždane vijuge da nr dhvaca  da jedino u prijeizbornoj kaliciji imaju šanse da  preteknu HDZ.A kad izbori prođu i Hadeze  dobije najvise glasova žetoncici ce  se otimati da im se ponude  u koaliciju.A sve zbog glupe procijene  Bencicke i logicno je da i onaj koji se ne spominje pere ruke .Stvorio im je šansu .Oni su je sami prokockali i idemo dalje.

  • Nitko nije perfektan 25.03.2024.

    Gospođo Benčić, niske visine, u laži su kratke noge.

Komentiraj...
Vidi sve komentare