To je to što me zanima!

Benkovac: Kamenovali dva autobusa glasača iz Srbije

U Ulici kralja Dmitra Zvonimira jednom parkiranom autobusu razbijeno je bočno staklo, a na drugom je oštečen lim. Štetu procjenjuju na 8000 kuna
Vidi originalni članak

Tijekom noći u središtu Benkovca nepoznati počinitelji kamenovali su dva autobusa beogradskih i novosadskih registracija kojim su doputovali birači iz Srbije. U Ulici kralja Dmitra Zvonimira jednom parkiranom autobusu razbijeno je bočno staklo, a na drugom je oštečen lim. Štetu procjenjuju na 8000 kuna. Policija će podnijeti optužni prijedlog protiv nepoznatih počinitelja.
Skoro 30 autobusa s glasačima iz Srbije došlo je u Zadarsku županiju, točnije na područja Benkovca, Gračaca i Obrovca. Njihov put, kako su sami rekli, financirala je srbijanska Vlada. Brojni srpski glasači s hrvatskim dokumentima doputovali su osobnim vozilima, mahom beogradskih, novosadskih i rumskih tablica. Drugih izgreda na biračkim mjestima gdje glasuju Srbi nije bilo. Mnogi od njih glasovali su još tijekom prijepodneva, nerijetko čekajući u redu.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • bluesky 18.05.2009.

    Ošli s traktorima došli busevima...napreduju.izgleda da im je bolje u otađbini nego u domovini na koju su digli ruku a sad bi glasali.Što nisu 90- ete glasali protiv Miloševića i njegove promašene politike koja ih je po tko zna koji put iskoristila za ciljeve u Srbiji .Hebe se Srbima u Srbiji za njima.sad su ničiji i neka je svakom tako ko digne ruku na zemlju koja ga je primila i hranila stoljećima.Pod hitno mijenjati izborni zakon i ukinuti raznorazne dijasspore.Samo onaj tko grize gorki kruh naš svagdašnji,hrvatski ,onaj tko plaća porez u ovoj državi nek i glasa o svojoj sudbini.Oni preko su davno izabrali čiju stvarnost žele.Ostali kuš u zemlje u kojoj dajte poreze i plaćate mirovinsko.

  • markovicn78 17.05.2009.

    sta je ako je kamencic odletio u staklo ,,sta su nama srbi radili mi ih dobro i docekivamo neka glasaju u srbiji za aljosu ne seri ja sam iso u autobusima preko granice i u tim autobusima je preko 80% bilo bosanaca i hercegovaca

  • angel7 17.05.2009.

    ma sta oni imaju glasat u nasoj drzavi? ne zive tu i nemaju pravo nama krojit sudbinu. nek idu glasat tamo gdje zive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare