To je to što me zanima!

Beograd pokušava odgoditi objavu Del Pontine knjige

Knjiga bi trebala biti objavljena 20. ožujka, a u njoj Del Ponte otkriva što su joj sve u službenim i neformalnim susretima rekli srpski dužnosnici
Vidi originalni članak

Srpske vlasti žele zabraniti objavljivanje knjige bivše haške tužiteljice Carle del Ponte, jer ona sadrži povjerljive detalje akcijskog plana za uhićenje haških bjegunaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića, piše Blic. Prema njihovim izvorima, srpske vlasti su došle do rukopisa knjige 'Lov: Ja i ratni zločinci' koja se tiska u Italiji, a boje se da bi sadržaj mogao ugroziti napore na suradnji sa Haškim tribunalom.
Knjiga bi trebala biti objavljena 20. ožujka, a u njoj Del Ponte otkriva što su joj sve u službenim i neformalnim susretima rekli srpski dužnosnici i šefovi službi. Citira se i izvor blizak Haškom tribunalu koji tvrdi da je akcijski tim za uhićenje bjegunaca uputio pisma glavnom tajniku UN Ban Ki-Moonu, predsjedniku i glavnom tužitelju Haškog tribunala, zahtijevajući od njih odlaganje izdavanja knjige "na pristojnu vremensku distancu".

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Gnome 08.03.2008.

    Prvo Florens a sad Carla hmmm. Bio sam uvjeren da su im pravda i humanost glavna motivacija.

  • kameni 08.03.2008.

    sklonite sliku ovog trnsvestita plaši mi djete,šta je ta baba ili deda ponte.

Komentiraj...
Vidi sve komentare