To je to što me zanima!

Beograd tuguje za žrtvama iz škole: Danas je pogreb zaštitaru i još troje ubijenih učenika

Na beogradskim grobljima danas će biti pokopano troje učenika i zaštitar kojeg je učenik prvog ubio s 14 metara udaljenosti, dok će u ponedjeljak biti ispraćaj još dvoje ubijenih đaka
Vidi originalni članak

Zastave u Srbiji od jučer su na pola koplja. Tako će biti sve do ponedjeljka, kad prestaje trodnevni dan žalosti zbog ubojstva zaštitara i osmero učenika u beogradskoj elitnoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Hladnokrvno ih je ubio učenik K. K. (13), ranivši pritom još šestero djece i profesoricu. Srbijanska ministrica zdravstva Danica Grujičić jučer je potvrdila da su dva dječaka liječena u dječjoj klinici puštena kući. Dječak i profesorica su dobro.

-Nažalost, drugi dječak iz te bolnice je jako teško. Jako mu je oštećena kralježnica i dalje je kritčno, kao i djevojčica koja je, nažalost, u jako teškom stanju - rekla je ministrica.

SPECIJALNI IZVJEŠTAJ IZ BEOGRADA Beograd oplakuje žrtve: 'Svega je bilo, ali ovakva tišina nikad. Zastrašujuće, grad je mrtav...'

Dan nakon krvavog pohoda učenika koji se nalazi na neuropsihijatriji, a koji je ubojstva počinio pištoljima svog oca, čak 25 beogradskih škola prijavilo je jezive incidente. Kako javlja TV Pink, učitelji su policiji prijavljivali kako djeca dolaze na nastavu s plastičnim pištoljima, rade navodne popise za odstrel, simuliraju pucnjavu ili zbijaju morbidne šale.

- Ovo se moglo očekivati jer dio djece ne razumije koliko je situacija ozbiljna i mogla bi to biti nekakva obrambena reakcija. Očigledno se u obiteljima nije razgovaralo o ozbiljnosti ovoga što se dogodilo i kakve sve to tragične posljedice ima - rekla je za srpske medije psihologinja Tanja Ignjatović.

NAKON POKOLJA FOTO Trenutak koji slama srca: Odbojkaška legenda na školu u Beogradu lijepi osmrtnicu kćeri

Na beogradskim grobljima danas će biti pokopano troje učenika i zaštitar kojeg je učenik prvog ubio s 14 metara udaljenosti, dok će u ponedjeljak biti ispraćaj još dvoje ubijenih đaka.

Podsjetimo, u svoj krvavi pohod K. K. krenuo je u srijedu u 8.30 sati. U školu je stigao s dva očeva pištolja i četiri Molotovljeva koktela. Nakon što je ubio zaštitara koji ga je pokušao spriječiti, krenuo je prema dežurnim djevojčicama u hodniku škole.

Upucao je curicu koja je sjedila za stolom, pa kolegicu pored nje, a potom i djevojčicu za klavirom. Ušao je u svoj razred i odmah s vrata pucao u učiteljicu povijesti, koja mu je prije nekoliko dana dala jedinicu. Okrenuo se prema kolegama iz razreda i pucao opet. Njih pet su na mjestu preminuli, a on se udaljio iz škole i nazvao policiju. I dok su Srbija i regija duboko potreseni i zgroženi ovom nezapamćenom tragedijom, istražitelji pokušavaju otkriti motiv takvog monstruoznog čina.

BORE SE ZA ŽIVOT Dvoje djece upucane u školi je životno ugroženo: Dječak ne pokazuje pokretljivost nogu

Izvor za Blic tvrdi da je K. K. u jednom trenutku doživio nešto nalik napadaju tjeskobe ili panike koja je, nasreću, zaustavila njegov krvavi pohod. Sugovornik je naveo da je učenik ostao bez daha i teško disao te je zato iznenada spustio cijev pištolja i izašao u dvorište škole, odložio oružje, nazvao policiju te im objasnio tko je i što je napravio. Kad je policija stigla na poprište krvoprolića, zatekli su ga potpuno smirenog i nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Golac Ivana 06.05.2023.

    Svi vi sa ovakvim komentarima da sahranute svoju decu

  • debelehladovina7 06.05.2023.

    Pogledajmo ko su glavni ortaci Tomasevica, kriminalci kao i oni oko Vucica....

  • Splitski cvit 06.05.2023.

    Po komentarima se vidi koliko smo minkulturna i tolerantna nacija. Trideset vgodina nakon drugog svjetskog rata Nijemci su nam bili najdraži gosti iako su činili i gore stvari, ali tada vlast nije stalno podgrijavala niske strasti u narodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare