To je to što me zanima!

Beri baš ne ide: Fulao datum, pa se ispričao zbog 'pogrješke'

SDP-u pada rejting, napuštaju ih zastupnici, struja protiv predsjednika je sve brojnija, a njemu ne uspijeva konsolidirati stranku, pa čak griješi i u najbanalnijim stvarima poput pozivanja na blagdansko druženje
Vidi originalni članak

"Pozivamo vas na domjenak Socijaldemokratske partije Hrvatske u četvrtak, 20. prosinca 2017. godine", stajalo je u pozivu koje je potpisao predsjednik SDP-a Davor Bernardić i poslao medijima. Uoči blagdana je opuštena atmosfera, pa su i Bernardićeve službe mogle napraviti grešku. A to su ubrzo i sami shvatili ili ih je netko upozorio.

Ali onda su poslali ispravak vijesti i ispričali se zbog profulane godine.

"Ispričavamo se zbog nenamjerne pogrješke", stoji u novom priopćenju.

Naravno, 'pogrješka' je opet pogreška. Do trenutka ovog teksta nismo dobili ispravak kojim će ispravljati tu grešku.

SDP-u pada rejting, napuštaju ih zastupnici, struja protiv predsjednika Davora Bernardića je sve brojnija, a njemu ne uspijeva konsolidirati stranku, pa čak griješi i u najbanalnijim stvarima poput pozivanja na blagdansko druženje.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • vjaceslav 18.12.2018.

    e, moj, ivane pandžiću - "Iako mnogi smatraju da grješka i pogrješka nisu pravilni oblici, pravopisne knjige kažu drugačije. Još uvijek službeni pravopis 'Hrvatski pravopis' Babića, Finke i Moguša iz 1996. godine (4. izdanje) dopušta dvojnosti (greška i grješka, pogreška i pogrješka), a prate ga u tome i pravopisi novijeg datuma. I dok spomenuti pravopis iz 1996. daje prednost rješenjima grješka i pogrješka, pravopisi Matice hrvatske i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje prednost daju rješenjima greška i pogreška. Zaključak Strogo jezično gledano upotrijebite li izraze grješka i pogrješka, niste pogriješili, naročito zato što ih službeni hrvatski pravopis preporučuje. Ipak, u jezičnoj praksi, zbog forsiranja 'novosadskog nesporazuma' nisu toliko zaživjeli koliko srpska varijanta "greška" i "pogreška" kojima novi, jovanovićev pravopis daje prednost u uporabi.

  • milanmilan 18.12.2018.

    Ne dao Bog da se u pozivu spomenu riječi Božić ili Božićni blagdani i tome sl... ipak je to njihov "svjetonazor".

  • pildek 18.12.2018.

    nije to nikakva greška. To je samo podsvjesna želja da je slijedeća godina 2017.

Komentiraj...
Vidi sve komentare