To je to što me zanima!

Bernardić: Zaključak Vijeća o ustaškom pozdravu sramotan

Najoštrije osuđujemo ovu odluku kojom Plenković i Vlada dopuštaju da se na spomen-obilježjima HOS-a u javnom prostoru interpolira službeni pozdrav nacističke i fašističke NDH, priopćili su iz SDP-a
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra da je Vijeće za suočavanje s prošlošću donijelo sramotan zaključak u vezi s pozdravom "Za dom spremni".

"Danas je Vijeće za suočavanje s prošlošću donijelo sramotan zaključak kojim je ustaški pozdrav 'Za dom spremni' postao dopustiv u iznimnim situacijama. To znači da će taj pozdrav biti vidljiv na samo nekoliko kilometara od Jasenovca", navodi se u priopćenju SDP-a u kojem prenosi Bernardićevo reagiranje nakon što su objavljeni zaključci i preporuke tog Vijeća.

PREMIJER O 'ZA DOM SPREMNI' 'Pozdrav se može koristiti kao iznimka uz prethodnu dozvolu'

"Najoštrije osuđujemo ovu odluku kojom Plenković i Vlada dopuštaju da se na spomen-obilježjima HOS-a u javnom prostoru interpolira službeni pozdrav nacističke i fašističke NDH. Još jednom se dopušta da ustaštvo te poražene i pogubne ideologije na najperfidniji način uništavaju hrvatsko društvo", ističe se u priopćenju.

SDP smatra da vladajući "ne znaju riješiti ozbiljne probleme" i da do "punog izražaja dolazi premijerova neodlučnost i nesposobnost" 

"Kao i uvijek kada u državi dođe do ozbiljnih problema koje ne znaju riješiti, kada se ne provode reforme i kad nemaju nikakvih planova za budućnost ove zemlje, vladajući nas vuku u prošlost. I, ovaj put do punog izražaja dolazi premijerova neodlučnost i nesposobnost. S obzirom da nije znao ili nije mogao, ili još preciznije, nije smio riješiti situaciju sa spomen-pločom u Jasenovcu, Plenković se sakrio iza skuta Zvonka Kusića“, priopćio je SDP prenoseći izjavu svog predsjednika.

Kosor: Onda su i iznimke protuustavne

 Bivša premijerka Jadranka Kosor svoj komentar objavila je na Twitteru.

- Kako se ZDS, koji je protuustavan, može "iznimno koristiti"?! Ako je protuustavno, onda je protuustavno i nikakve iznimke se ne mogu tolerirati, zato što su i iznimke protuustavne. Još samo sad da Pupovac i Radin podupru iznimne situacije u kojima se tolerira neustavno ZDS. Jer zbog stabilnosti, je li, treba i Ustav dedramatizirati - napisala je Kosor.


 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • kloner111 01.03.2018.

    Činjenica je da Beri u ovom trenutku odgovara samo nered u politici, jer u smirivanju situacije u državi, on je bivši isti moment! Zato isključivo producira podjelu i nered!

  • 7vuk777 01.03.2018.

    sa ovakvim predsjednikom stranke sdp će ubrzo biti bivša stranka,pa čovjek lupa kao maks po diviziji,neznam da je dao ijednu iole pametnu izjavu

  • najiram 10 01.03.2018.

    o samo da nije bilo tog lažnog drugog tita proizvoda hitlera i staljina...kojeg su hitler i staljin postavili na čelo partije...tog fašista i ubaćenih lažnih fašista sa nime...kako bi nam sada lijepo bilo...nebi pjevali fašiti pjesme druže tito mi ti se kunemo da sa tvog fašističkog zloćinačkog puta ne skrećemo...nebi bilo jasenovca nebi bilo blajburga nebi bilo poubijanih žena djece staraca nebi bilo velike pljačke nebi bilo 3 600000 mućenih u logorima od strane titovih fašista...nebi bilo 560 000 likvidiranih od strane titovih fašista koji nisu prihvačali titov fašizam o kako bi nam sada lijepo bili..i smijeli bi reči da smo za dom spremni otoći u svko doba u svoj topli dom...o samo da nije bilo tita i lažnih partijaca kao bi se lijepo sada živjelo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare