To je to što me zanima!

Bernardić želi oko SDP-ovog kandidata ujediniti cijelu ljevicu

U emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez" Bernardić je rekao kako su u SDP-u prošli tjedan donijeli odluku o pokretanju konzultacija oko izbora predsjedničkog kandidata kojega bi, prema najavama, trebali izabrati do 15. srpnja.
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak je izjavio kako njegova stranka želi ujediniti cijelu ljevicu oko njihova predsjedničkog kandidata, ističući da su nedavni izbori za Europski parlament pokazali da u Hrvatskoj nema promjena bez SDP-a.

 U emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez" Bernardić je rekao kako su u SDP-u prošli tjedan donijeli odluku o pokretanju konzultacija oko izbora predsjedničkog kandidata kojega bi, prema najavama, trebali izabrati do 15. srpnja.

 No, nije se htio izjašnjavati hoće li se kandidat birati na unutarstranačkim predizborima kao i prošli put, niti je htio iznositi bilo čije ime. Napomenuo je tek da će se o eventualnim predizborima raspravljati bude li u SDP-u više kvalitetnih kandidata, te dodao da je SDP Statutom omogućio glasanje simpatizerima, jer je uvijek bio "predvodnik demokratskih procesa".

BERNARDIĆ: 'Milanović i ja vidjeli smo se u srijedu i popili kavu u Županji'

U izbornoj noći vidio sam potencijal stranaka koje se mogu okupiti oko SDP-a

 "Dva su ključna kriterija za izbor predsjedničkog kandidata - spremnost za borbu i šanse za pobjedu", poručio je Bernardić i dodao kako je u izbornoj noći vidio veliku snagu i potencijal u strankama koje se mogu okupiti oko SDP-a, najavivši da će razgovarati sa svima u želji da se cijela ljevica ujedini oko SDP-ova predsjedničkog kandidata.

 "Svjesni smo da rezultat koji smo napravili nije sam po sebi dovoljan za promjene u Hrvatskoj, ali daje nam vjeru i vraća nadu da su promjene u Hrvatskoj moguće“, istaknuo je. Ustvrdio je kako je rezultat europskih izbora na kojima je SDP osvojio četiri mandata, jedan više od zacrtanoga, vratilo vjeru i optimizam u stranku i socijaldemokraciju u Hrvatskoj.

 "Imali smo šest mjeseci bez sukoba, kvalitetnu kampanju u kojoj smo naglasak stavljali na prave teme - na životni standard građana, povećanje plaća i mirovina i rezultat nije izostao. To je pokazalo da su jedinstvo i suradnja put uspjeha SDP-a, ali i Hrvatske. Osim toga, vratila se vjera u promjene u Hrvatskoj", naglasio je Bernardić.

 Na SDP-ovoj izbornoj listi, podsjetio je, bili su i kandidati poput Biljane Borzan i Tonina Picule koji su se u Europskom parlamentu borili za ravnopravnost, koji su svojim radom, iskustvom i predanošću idealima pokazali da su tu zbog građana.

OPTIMISTIČNI SU SDP-oci su počeli konzultacije oko predsjedničkog kandidata

Vjerujem da su turbulencije u SDP-u završene

 "Vjerujem da su turbulencije u SDP-u završene. Ispred nas je puno posla, već sutra krećemo s predstavljanjem zakona za povećanje plaća prema kojem povećanjem osobnog odbitka s 3800 na 5000 kuna plaće trenutačno narastu 330 do 500 kuna, o čemu ćemo već sljedeći tjedan raspravljati u Saboru. Uz to, inzistirat ćemo i na povećanju minimalne plaće na 4000 kuna“, istaknuo je čelnik SDP-a.

 Što se tiče ukidanja dvogodišnjih suspenzija četvorici članova SDP-ova Predsjedništva, Bernardić je rekao kako želi biti predsjednik koji okuplja, ali i da komunikacija treba biti dvosmjerna. "Ovi izbori su pokazali da je potrebno poštivati Statut stranke, a o suspenzijama će odlučivati Glavni odbor. Za ublažavanje kazni potrebna je volja četvorice suspendiranih i svjesnost da je u procesu napravljena pogreška", kazao je i dodao da je optimist u pogledu postojanja te volje.

OSVOJILI ČETIRI MANDATA Prvi intervju Bernardića nakon izbora: 'Prošli smo težak put...'

 Bernardić je izvijestio da će SDP-ovog europarlamentarca Predraga Freda Matića u Saboru zamijeniti prvi sljedeći na listi, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić. Novu Gradišku označio je kao jedan od rijetkih gradova u Slavoniji u kojemu se otvaraju radna mjesta, u kojemu se počeo vraćati optimizam i ponos, a ljudi počeli vjerovati u uspjeh.

 Najavio je da će SDP uskoro predstaviti svoj desetogodišnji plan za razvoj Slavonije kojim se, tvrdi, tom kraju poznatom po plodnoj zemlji, a koji propada, želi vratiti nada i optimizam, a Slavoniju učiniti atraktivnim mjestom za život.

 Najavio je i SDP-ov paket antikorupcijskih zakona u kojima bi se definiralo utvrđivanje porijekla imovine, kontrola postupaka javne nabave, jača kontrola imovinskih kartica državnih dužnosnika, neovisnost Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa te transparentnost političkih kampanja.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 04.06.2019.

    Za kaj komentirati kad se brišu komentari?

  • Syrian 04.06.2019.

    Problem SDP-a i ljevice je taj što je većina Hrvatske desno i što oni nemaju nikakvo kvalitetno ime, a Milanović teško da može dobiti Kolindu. Prije bi mogao netko poput Picule. No njega neće staviti. Jedini ozbiljan izazivač Kolindi je Kolakušić. On ako uđe u drugi krug, ona će se tresti.

  • Smoke_on_the_Water 04.06.2019.

    Čak i kupusar bero za razliku od "velikih desničara" zna političko "prosto pravilo trojno". Nisu "ljevičari" izabrali dva puta mesića i jednom klavirštimera već, ne "crni legionari" već crni labudovi iz naših redova kojima je prihvatljiviji jugo komunistički kandidat nego onaj iza kojeg stoji HDZ pa je tako čestiti Hebrang ostao iza dve komunjare josipovića i bandića u izboru za predsjednika RH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare