To je to što me zanima!

Beroš: Bilo je nepravilnosti u postupanju u slučaju u Gorici

Bilo je određenih nepravilnosti u postupanju, ali upute su jasne i ponovio sam svima da se moraju striktno pridržavati uputa, komentirao je ministar Beroš slučaj majke u samoizolaciji i njezine kćeri
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u slučaju samohrane majke i njezine kćeri koja je hitno morala na operaciju bilo određenih propusta. Naime, majka iz Velike Gorica je u samoizolaciji, a njezina kćer je imala jake bolove u trbuhu. 

- Dva puta je zvala Hitnu pomoć u Velikoj Gorici, prvi put nisu shvatili da je akutno zbivanje u trbuhu, pregledana je na Rebru (susjed ju je ondje dovezao op.a.) gdje isto nije shvaćeno akutno stanje, ali je u Klaićevoj adekvatno pregledana i operirana i najvažnije je da je adekvatnog kliničkog oporavka. Bilo je određenih nepravilnosti u postupanju, ali upute su jasne i ponovio sam svima da se moraju striktno pridržavati uputa - rekao je Beroš u Dnevniku N1 televizije te zahvalio majci djevojčice koja nije izašla iz samoizolacije. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ministar je istaknuo da se kinesko tržište opet otvorilo te da su u tijeku razgovori o kontinuiranoj nabavci opreme. 

- Sada se pojavljuju prekupci i dobavljači koji se vode ekonomskim kriterijima i sada tražimo optimalne načine u komunikaciji premijera s kineskim državnim vrhom da omogućimo optimalnu nabavu opreme - poručio je te dodao da je cijena opreme "skočila u nebo", no da to nije bitno već da su bitna oprema koja spašava živote djelatnika i građana. 

TREĆA ŽRTVA VIRUSA 'Stigao je nalaz da ima koronu, a nakon sat vremena je umrla'

Osvrnuo se i na veći broj novih slučajeva. Tvrdi kako stanje i dalje nije alarmantno, a kao potencijalne razloge sve veće uzlazne putanje Beroš je izdvojio probleme u Biogradu i Zadru, ali i potres u nedjelju u Zagrebu te lijepo vrijeme. 

Izvijestio je da su u Zadar stigli reagensi za testiranja, ali da je potrebno neko vrijeme za verifikaciju aparature i postupaka kako bi bili sigurni da su dobri rezultati jer ako se dobije lažno pozitivni ili negativni nalazi to može biti još veći problem.

OZDRAVILO 10.950 ZARAŽENIH Italija: 5959 novooboljelih, 969 preminulo, bolesnih 86.498

Idi na 24sata

Komentari 20

  • johnny19 28.03.2020.

    Je li to jedini slučaj da je hitna odbila doći na intervenciju ljudima u samoizolaciji???

  • škver 27.03.2020.

    Taman kada te likare počneš hvaliti oni opet zakažu . Ma svega mi je pun...

  • to je to 27.03.2020.

    Vili treba biti premijer

Komentiraj...
Vidi sve komentare