To je to što me zanima!

Beroš o slučaju Brač: 'U KBC Split sutra šaljem inspekciju. Žao mi je zbog ovog događaja'

Ministar zdravstva je u izjavi za medije rekao kako vrijeme dolaska helikoptera nije razlog odbacivanja ploda kod pacijentice, ali da je otpuštanje pacijentice kući element zbog kojeg šalje inspekciju
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je slučaj s Brača u kojem je pacijentica rodila mrtvo dijete na trajektu, nakon što su je iz splitske bolnice poslali kući s tabletama za odbacivanje ploda.

Kaže kako je to element zbog kojeg sutra šalje zdravstvenu inspekciju u KBC Split, ali odbacuje tvrdnje da je smrt ploda nastupila jer je pacijentica satima čekala hitni prijevoz za Split.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- U 9.48 pozvan je helikopter iz Supetra i u 10.24 je poletio iz Splita prema pacijentici, prema tome, to niti je odigralo ulogu u zbivanju pataloških procesa, niti je na ikoji drugi način doprinijelo ovome što se dogodilo, izjavio je ministar Vili Beroš dodavši da mu je žao što je došlo do prekida trudnoće.

UŽIVO: BEROŠ SPOMINJE INSPEKCIJU Šef ginekologije o ženi koja je rodila mrtvo dijete na trajektu: 'Odradili smo sve po proceduri'

'Hitna helikopterska služba je nužna'

- Čekam detaljno izvješće KBC-a Split o poduzetim mjerama koje su za sad sukladno propisanima. Jedino što je pacijentica otpuštena doma a nije iz Splita, i to je određeni element zbog kojeg želim sutra poslati zdravstvenu inspekciju u KBC Split - rekao je.

ŠTO SE DOGODILO? Zapovjednik trajekta na kojem je Bračanka rodila mrtvu bebu: Ubrzali smo koliko god možemo

Demantira da je nespremnost hitnih službi i stanja u zdravstvu doprinijela ovoj tragediji, ali kaže kako će se stvari poboljšati.

- Slažem se da moramo napraviti iskorak i zato Ministarstvo zdravstva raspisuje međunarodni ugovor koji bi trebao izaći do kraja drugog mjeseca uz pomoć Europske komisije, da konačno implementiramo hitnu helikoptersku službu koja je našim pacijenticama i pacijentima potrebna i to govorim od početka svog mandata - zaključio je Beroš i dodao kako će se rezultati inspekcije u KBC-u Split znati kroz nekoliko dana.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • American_Donut 11.01.2023.

    kad ce netko tebi poslati kakvu inspekciju?

  • profić 11.01.2023.

    Zašto sutra, zar nisi trebao več danas poslat.

  • ZG - KAJ 11.01.2023.

    Opet inspekcija da se sve zamagli...

Komentiraj...
Vidi sve komentare