To je to što me zanima!

Beroš: Treba preispitati je li se odstupa od prioriteta cijepljenja

Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti, kaže Beroš
Vidi originalni članak

Sve zdravstvene ustanove koje sudjeluju u cijepljenju protiv Covid-19 dobile su od Ministarstva zdravstva putem HZJZ-a zadaću preispitati provode li se cijepljenja u cijeloj zemlji u skladu s utvrđenim kriterijima o prioritetima, poručio je u petak resorni ministar Vili Beroš.

POGLEDAJTE VIDEO: Alemka Markotić sramotno napada novinare

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do toga je došlo nakon što je u tek par dana otkriveno da se preko reda cijepio predsjednik HGK Luka Burilović, koji je to pravdao time da je on visoko rizična osoba, kao i rektor Damir Boras, koji je navodno slučajno naišao na višak cjepiva. Sporna je situacija i prof. Alemke Markotić koja je cijepila svoju majku.

'MNOGI BRANITELJI SU RIZIČNO PA ČEKAJU' Šef HGK: Bio sam u rovu, cijepio sam se jer sam rizična skupina; Udruga: To je neprimjereno!

Provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni su utvrditi da li je bilo odstupanja od navedenih pravila, te o njihovom postojanju  i broju takvih slučajeva izvijestiti HZJZ kao nositelja nacionalnog programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva, poručio je u priopćenju Beroš.

Treba voditi o zaštiti osobnih podataka

Dodaje i kako pri tome treba voditi računa o poštivanju zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka građana.

PROTOKOL ZA VIŠAK? NEMA GA Dragi građani, cijepite si mamu! Preko veze, naravno... Nema pravila za 'viškove' cjepiva

Za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti, naglasio je ministar zdravstva.

Zdravstvene ustanove dobile su tu zadaću od Ministarstva zdravstva, putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- Provoditelji cijepljenja i u njima odgovorne osobe dužni su utvrditi da li je bilo odstupanja od navedenih pravila, te o njihovom postojanju  i broju takvih slučajeva izvijestiti Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao nositelja nacionalnog programa cijepljenja i Ministarstvo zdravstva - ističe se u priopćenju.

- Pri tome treba voditi računa o poštivanju zakonskih odredbi o zaštiti osobnih podataka građana - dodaje se u priopćenju ministra zdravstva Vilija Beroša.

Kako se ističe, za sve osobe i ustanove u kojima se pokaže da je bilo neopravdanih odstupanja od utvrđenih kriterija u redoslijedu cijepljenja ili drugih vrsta nepravilnosti, utvrdit će se razina odgovornosti.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Stjepan Kus 13.02.2021.

    Ostavku daj gamad lazljiva lopovska.

  • p i j e v a c 13.02.2021.

    goni se ti i tvije preispitivanje i dokazivanje,što ti još treba?

  • oleo 13.02.2021.

    kompletna vlada zajedno sa stožerom, ako imaju i malo obraza trebali bi dati ostavke

Komentiraj...
Vidi sve komentare