To je to što me zanima!

'Više od 92 posto novooboljelih koji su mlađi od 60 nemaju simptoma. To je ohrabrujuće'

Nitko ne odlazi u samoizolaciju na vlastiti zahtjev, struka je ta koja određuje treba li netko u samoizolaciju ili ne, rekao je Vili Beroš u Splitu na komentare o pozivima na samoizolaciju premijera
Vidi originalni članak

U odnosu na jučerašnji dan, broj novooboljelih je manji, ali pričekajmo kasnije i službena izvješća nakon 12.45 sati, rekao je u Splitu ministar zdravstva Vili Beroš koji je posjetio HGSS. Komentirao je i pozive na samoizolaciju premijera.

- Nitko ne odlazi u samoizolaciju na vlastiti zahtjev, struka je ta koja određuje treba li netko u samoizolaciju ili ne - rekao je Beroš i dodao da ono na čemu treba inzistirati je struka.

POGLEDAJTE IZJAVU MINISTRA BEROŠA

- Ukoliko se svi pojedinačno i grupno čuvamo, održavamo razmak, spriječit ćemo širenje virusa. Sve aktivnosti, pa i kampanja, zahtijevaju pridržavanje mjera - rekao je Beroš.

Rekao je i da se na bazi sata prate podaci iz zemalja iz kojih nam dolaze, pa je dodao da će se svakako donijeti odgovarajuće mjere, ako se utvrdi da je negdje epidemiološka situacija u pogoršanju. Naglasio je i da je kod nas broj aktivnih slučajeva iznimno mali i da to treba uzeti u obzir.

Govoreći o mjerama, rekao je da nisu temeljene na represiji, ali da ima opuštanja te je odbacio navode da se potiho uvodi švedski model i odbacio tu mogućnost za Hrvatsku.

- Šveđani su svjesno išli u sistem obrane koji nije bio učinkovit, ali da ga mi uvodimo, apsolutno ne. Naše akcije moramo prilagoditi očuvanju zdravlja - rekao je Beroš i dodao da je pročitao jutros podatak koji ga je ohrabrio.

- Preko 92 posto slučajeva svih, koji su novodijagnosticirani ispod 60 godina, nema nikakvih kliničkih simptoma - rekao je i dodao da je to obećavajuće i indirektni dokaz da je virus mutirao.

Beroš je u Splitu pohvalio rad HGSS-a koji je tijekom korona krize imao više od 8500 volonterskih sati, a istaknuo je i da će njihov rad Vlada podržavati i u budućnosti. Nakon obilaska HGSS-a, posjetio je i Crveni križ.

Pogledajte video

Beroš je ovdje komentirao turizam i otvaranje prema turistima te rekao da će svi oni koji imaju simptome biti zbrinuti i da zato imamo kapacitete u zdravstvu, a da se mora razmisliti što ćemo i kako s onima koji nemaju simptome. Rekao je da se razgovara s državama iz kojih ti turisti dolaze te da misli kako niti jedna zemlja neće priječiti povratak svog građanina.

Na pitanje bi ili on otišao u samoizolaciju, da je netko od novinara oko njega zaražen, rekao je da bi, ako bi zadovoljio kriterije epidemiologa.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • 25.06.2020.

    Može li mi netko objasniti naslov ovog članka..."Više od 92 posto novooboljelih koji su mlađi od 60 nemaju simptoma."....

  • 24.06.2020.

    Ovo me stvarno ohrabrilo? Malo sutra. Kao poprilično rizičan boravim među mladim ljudima, sportašima, pa je super da je netko možda zaražen, a ne znam tko. Ruski rulet.

  • SVI STE VI SERONJE 24.06.2020.

    Vlada kreće u reformu mirovinskog sustava

Komentiraj...
Vidi sve komentare