Obavijesti

News

Komentari 123

'Više od 92 posto novooboljelih koji su mlađi od 60 nemaju simptoma. To je ohrabrujuće'

'Više od 92 posto novooboljelih koji su mlađi od 60 nemaju simptoma. To je ohrabrujuće'
5

Nitko ne odlazi u samoizolaciju na vlastiti zahtjev, struka je ta koja određuje treba li netko u samoizolaciju ili ne, rekao je Vili Beroš u Splitu na komentare o pozivima na samoizolaciju premijera

VIDEO

U odnosu na jučerašnji dan, broj novooboljelih je manji, ali pričekajmo kasnije i službena izvješća nakon 12.45 sati, rekao je u Splitu ministar zdravstva Vili Beroš koji je posjetio HGSS. Komentirao je i pozive na samoizolaciju premijera.

- Nitko ne odlazi u samoizolaciju na vlastiti zahtjev, struka je ta koja određuje treba li netko u samoizolaciju ili ne - rekao je Beroš i dodao da ono na čemu treba inzistirati je struka.

POGLEDAJTE IZJAVU MINISTRA BEROŠA

- Ukoliko se svi pojedinačno i grupno čuvamo, održavamo razmak, spriječit ćemo širenje virusa. Sve aktivnosti, pa i kampanja, zahtijevaju pridržavanje mjera - rekao je Beroš.

Rekao je i da se na bazi sata prate podaci iz zemalja iz kojih nam dolaze, pa je dodao da će se svakako donijeti odgovarajuće mjere, ako se utvrdi da je negdje epidemiološka situacija u pogoršanju. Naglasio je i da je kod nas broj aktivnih slučajeva iznimno mali i da to treba uzeti u obzir.

Govoreći o mjerama, rekao je da nisu temeljene na represiji, ali da ima opuštanja te je odbacio navode da se potiho uvodi švedski model i odbacio tu mogućnost za Hrvatsku.

- Šveđani su svjesno išli u sistem obrane koji nije bio učinkovit, ali da ga mi uvodimo, apsolutno ne. Naše akcije moramo prilagoditi očuvanju zdravlja - rekao je Beroš i dodao da je pročitao jutros podatak koji ga je ohrabrio.

- Preko 92 posto slučajeva svih, koji su novodijagnosticirani ispod 60 godina, nema nikakvih kliničkih simptoma - rekao je i dodao da je to obećavajuće i indirektni dokaz da je virus mutirao.

Beroš je u Splitu pohvalio rad HGSS-a koji je tijekom korona krize imao više od 8500 volonterskih sati, a istaknuo je i da će njihov rad Vlada podržavati i u budućnosti. Nakon obilaska HGSS-a, posjetio je i Crveni križ.

Pogledajte video

Beroš je ovdje komentirao turizam i otvaranje prema turistima te rekao da će svi oni koji imaju simptome biti zbrinuti i da zato imamo kapacitete u zdravstvu, a da se mora razmisliti što ćemo i kako s onima koji nemaju simptome. Rekao je da se razgovara s državama iz kojih ti turisti dolaze te da misli kako niti jedna zemlja neće priječiti povratak svog građanina.

Na pitanje bi ili on otišao u samoizolaciju, da je netko od novinara oko njega zaražen, rekao je da bi, ako bi zadovoljio kriterije epidemiologa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke