To je to što me zanima!

'Besplatno zdravstvo ostalo u povijesti, država nema novca'

Od početka ljeta nismo dobili fakture za naše osiguranike i ne možemo platiti stvorene obveze. Riječ je o milijunskim iznosima, kazao je Damir Mihanović
Vidi originalni članak

Već mjesecima se ne fakturiraju računi osigurateljima za usluge koje su iskoristili njihovi klijenti kroz police dopunskih zdravstvenih osiguranja. Zdravstveni sustav ne žuri uzeti zaraženi novac.

- Od početka ljeta nismo dobili fakture za naše osiguranike i ne možemo platiti stvorene obveze. Riječ je o milijunskim iznosima, novac imamo, ali ne i fakture pa svoju obvezu ne možemo zaključiti, a jako nam je bitno da uplate provedemo do prosinca - rekao je Damir Mihanović, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, za Poslovni dnevnik.

Mihanović je dodao kako taj nemar može uzrokovati probleme, jer u razdoblju štrajka nezadovoljni zdravstveni radnici mogu ignorirati osiguranike CRZ-a. 

Država nema dovoljno novca za zdravstveno osiguranje, besplatno zdravstvo ostalo je u povijesti, moramo mudro pristupiti iznalaženju novog modela zdravstva u kojemu će ipak biti zaštićene određene socijalne kategorije stanovništva, no zdravstvo više ne može generirati gubitke - naglasila je Ljubica Đukanović, pomoćnica ministra zdravlja.

>>> Više pročitajte u Poslovnom dnevniku

Idi na 24sata

Komentari 44

  • eminap 15.11.2013.

    onaj ko je pokro neka plati zdravstveno,narode nismo mi krivi za ovo stanje u zdravstvu,

  • zahira45 15.11.2013.

    Naježili smo !!

  • lijač 15.11.2013.

    znači mojih 23 godine uplačivanja je pokrilo dva vađenja zuba,za te godine koliko ste mi otimali taj doprinos

Komentiraj...
Vidi sve komentare