To je to što me zanima!

Bespravna gradnja: Iz Srbije stigle snimke Hrvatske iz zraka

Riječ je o snimkama koje su napravljene prije 1968. godine, a koje su potrebne za legalizaciju bespravne gradnje. Druga polovica snimaka očekuje se do šest mjeseci
Vidi originalni članak

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova su objavili kako je nešto manje od polovine skeniranih aerofotogrametrijskih materijala ili 1,3 terabajta podatka, tj. 8.800 snimaka Hrvatske iz zraka napravljenih prije 1968. vraćeno je u Hrvatsku.

Dodali su kako se procjenjuje da će za dovršetak skeniranja cijele građe biti potrebno još četiri do šest mjeseci, javlja Tportal. Cijela se dokumentacija nalazi u Vojno geografskom institutu u Beogradu, a nužna je zbog legaliziranja bespravno sagrađenih objekata u Hrvatskoj. 

Povratak zračnih snimaka bila je jedna od tema razgovora prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova, Vesne Pusić, i potpredsjednika Vlade Srbije i ministra obrane, Aleksandra Vučića, na sastancima u Zagrebu i Beogradu. 

Iz MVEP-a su zaključili kako je to potvrda kontinuiteta suradnje i obostrane spremnosti za konstruktivan pristup u rješavanju otvorenih pitanja.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • AntonTrdić 19.07.2013.

    sta to vrijedi kad neke kuce izmedu tih razdoblja 1966 i 1968 nisu ni napravljene ni ucrtane a ljudi su se useljavali u njih vec , i onda se cude kad im daju protivno da nije starije od 68

  • kamik 19.07.2013.

    bas me zanima kod koga cemo po snimku Pespravne Kradje nacionalnog blaga....rusi i ameri imaju to sve snimljeno kako i koliko se kralo-privatiziralo to treba ova vlada trazit !

  • nikluk20 18.07.2013.

    to je samo jedna od hrpe stvari koje su završile u beogradu, ukradene.....pola muzeja po beogradu puni su hrvatskih umjetnina....pokradena i opustošena hrvatska za potrebe razvoja srbije....kao u stara vremena....svi hranili krpelja....

Komentiraj...
Vidi sve komentare