To je to što me zanima!

Bez dogovora: Lavrov i Kerry nisu našli rješenje za Ukrajinu

John Kerry i Sergej Lavrov održali su u Londonu posljednji sastanak uoči nedjeljnog referenduma o budućem statusu Krima. Nisu našli zajedničko rješenje
Vidi originalni članak

Rusija i SAD nemaju istu viziju za rješenje ukrajinske krize, rekao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov nakon razgovora s američkom stranom, piše BBC.

Ipak, dodaje da je njegov sastanak s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem bio konstruktivan. Kerry je rekao da je ozbiljno zabrinut zbog ruske intervencije na Krimu.

Dvojica političara održali su šestosatni sastanak u Londonu. Lavrov je svom sugovorniku rekao da Rusija ne planira napasti jugoistok Ukrajine. Rusi će poštivati volju stanovnika Krima, rekao je Lavrov uoči referenduma o mogućem pripojenju Krima Rusiji koji će se održati u nedjelju 16. ožujka.

SAD i dalje smatra referendum o statusu Krima ilegalnim te, kako je Kerry rekao, neće priznati njegov rezultat. Kerry je kazao Lavrovu da će Rusija osjetiti posljedice ukoliko ne pronađe drugi način za rješenje aktualne krize. Dodao je da je ruski predsjednik Putin jasno dao do znanja kako neće poduzimati nove korake sve dok ne budu poznati rezultati referenduma.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Vadjajna 15.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Obrtnik3012 14.03.2014.

    Ma krojili su oni u Londonu kartu svijeta....tebi ovo, meni ono...Tako bijaše i osamnaeste, i četrdeset pete, pa se dobra praksa ponavlja i danas...

  • baltazarrr 14.03.2014.

    Za Rusiju je Ukrajina posljednja crta odbrane od NATO-a i SAD, zato im neće dozvoliti da postave svoje strateške rakete u njihovom susjedstvu, jer bi tim činom Ruska PZO bila totalno neučinkovita..samim tim Rusija bi bila vema ranjiva i njihova bezbjednost ugrožena. Nova Ukrajinska vlast je trebala da pretpostavi da će Rusija braniti svoje interese, jer SAD i NATO se tobož brane od *Irana sa Europskog teritorija*, iako Iran nema tu tehnološku mogućnost da to uradi sada kao i u skorijoj budućnosti, pa ako se prisjetimo pokušaja SSSR-a da postavi rakete na Kubi, Amerika se pobunila i bila spremna da udje u nuklearni rat zbog toga sto se smatrala ugroženom.. e sad je ista stvar sa Rusijom ista stvar se dešava u njihovom susjedstvu, pa zar nije normalno da poduzme mjere predostrožnosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare